Puiu Dumitru Bordeiu, Miscarea legionara in Dobrogea anilor 1940-1944 - In documente

Puiu Dumitru Bordeiu, Miscarea legionara in Dobrogea anilor 1940-1944 - In documente
-25%
Preț: 35,25 lei
47,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 644
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

„Volumul de fata […] se integreaza, indubitabil, eforturilor care au vizat si au in continuare obiectivul interpretarii fenomenului legionar sine ira et studio, relevandu-ne o proiectie aparte a sa raportata la specificitatea tinutului romanesc dintre Dunare si Mare. […]

Realizata printr-un autentic efort documentar, stiintific si, totodata, metodologic, aceasta lucrare reprezinta, ca si cea referitoare la perioada 1932-1940, un instrument de lucru ideal pentru cercetatori, profesori, studenti, masteranzi, doctoranzi si, nu in ultimul rand, pentru pasionatii de istorie, bazandu-se pe conceptia conform careia ansamblul fenomenologic legionar trebuie inteles mai ales prin studierea atenta si interpretarea corecta a surselor documentare conform specificitatilor sale regionale.

Volumul […] incheie, pe moment, o etapa in cercetarea asiduu documentata de catre autor a manifestarilor specifice legionarismului in spatiul dobrogean intre 1932-1944. […]

Recomand fara rezerve volumul de fata, ce poarta semnatura domnului doctor Puiu Dumitru Bordeiu, avand convingerea inca odata confirmata ca cititorul va avea in demersul parcurgerii sale dovada certa a lucrului bine facut.”
Prof. univ. dr. Marian COJOC

Cuprins:
Cuvant inainte 9
Studiu introductiv 13
Nota asupra editiei 31
Abrevieri 37
Cronologie 43
Bibliografie 101
Lista documentelor 107
Documente 135
Indice 563

Nr. de pagini: 644
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.095 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.