Psihoterapia ortodoxa. Calea tamaduirii dupa Sfintii Parinti, Ierotheos Vlachos, Sophia

Psihoterapia ortodoxa. Calea tamaduirii dupa Sfintii Parinti, Ierotheos Vlachos, Sophia
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

„Titlul cartii este "Psihoterapia ortodoxa" deoarece lucrarea de fata prezinta invatatura Sfintilor Parinti despre tamaduirea sufletului. Stiu ca termenul de psihoterapie este unul intrucatva modern, fiind intrebuintat de multi psihologi, psihoterapeuti si psihiatri pentru a exprima metoda pe care o aplica in tratarea nevroticilor. Intrucat, insa, multi psihiatri nu cunosc invatatura Bisericii sau nu vor sa o foloseasca, iar antropologia lor este cu totul diferita de antropologia si soteriologia Sfintilor Parinti, desi am intrebuintat termenul psihoterapie, nu am expus si teoriile lor. As fi putut cu usurinta mentiona si parerile pe care acestia le impartasesc cu privire la anumite teme, dintre care unele sunt in acord cu invatatura Sfintilor Parinti, iar altele, cu totul contrare, urmand ca apoi sa notez observatiile de rigoare, insa nu am voit acest lucru. Socotesc ca este mai bine ca invatatura Bisericii sa se faca auzita prin glasul Sfintilor Parinti, fara amestecare. De aceea, am adaugat termenului psihoterapie epitetul ortodoxa, adica "Psihoterapia ortodoxa", pentru care o alta formulare posibila ar fi "Calea tamaduirii ortodoxe".” († Ierotheos, Mitropolit de Nafpaktos si Aghios Vlasios)


„Se vorbeste mult astazi despre problemele psihologice. Dupa mine, asa‑numitele probleme psihologice sunt, indeosebi, probleme legate de ganduri, de intunecarea mintii‑nous si de necuratia inimii. Inima necurata, asa cum este descrisa de Sfintii Parinti, mintea intunecata, cufundata intr‑un intuneric greu, si gandurile intinate sunt cele care dau nastere tuturor asa‑numitelor probleme psihologice. Cand omul se tamaduieste launtric, cand descopera locul inimii, isi curateste puterea noetica a sufletului si o slobozeste din robie pe cea rationala, nu are probleme psihologice sau, cel putin, daca ele exista, sunt abordate corect. Traieste fericita si neclatinata pace a lui Hristos. Spunem acestea, desigur, pastrand rezervele legate de bolile somatice ale sistemului nervos, datorate oboselii, epuizarii, slabirii si uzurii trupului.” († Ierotheos, Mitropolit de Nafpaktos si Aghios Vlasios)”


APARITIE: 2021
PAGINI: 344
FORMAT: 17x24 cm, cartonata

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.