Psihanaliza travaliului creator

Psihanaliza travaliului creator
-20%
Preț: 14,32 lei
17,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707-000-3
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 440
Categoria: Curs

DESCRIERE

Dumnezeu a murit (de aceea se şi lucrează intens la reinventarea lui în chipuri dintre cele mai neaşteptate), omul a murit, a murit însă şi creatorul, şi au rămas (cum li se spune în advertising) "creativii": sunt peste tot, au devenit indispensabili, căci nu mai putem trăi oricum, interioarele trebuie "amenajate".

Din această perspectivă (care este tocmai aceea, de bază, a cărţii lui Anzieu), psihanaliza (şi ea tot mai deranjantă şi mai puţin dorită) apare (aşa cum este ea parţial renovată de autor) ca un memento perpetuu, îmbogăţitor - ca un umanism, după ce păruse a ataca şi a desfiinţa Omul, ca o ultimă complicitate, prieten sau prietenă a creatorilor. Creaţia nu se poate vindeca cu medicamente, chiar dacă pare a fi percepută ca un imens pericol, pe care umanitatea tot mai civilizată, cel puţin de la Platon încoace, nu s-a priceput niciodată să-l alunge în totalitate. Să eliminăm disconfortul pe care o tot provoacă, cu arhaismele lor "mitizante", perechea creaţie-psihanaliză!.

Titlul original: Le corps de l ¦"uvre. Essais psychanalytiques sur le travail createur
Publicată de: Editions Gallimard, Paris, 1981
Limba originală: franceză
Traducere si prefaţă de: Bogdan Ghiu
Bogdan Ghiu

Psihanalistul francez Didier Anzieu (1923-1929), de formaţie filosofică, s-a făcut cunoscut prin lucrări importante, cum ar fi L Autoanalyse de Freud, PUF, Paris, 1988 sau Du moi-peau au Moi-pensant, Dunod, Paris, 1994.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.080 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.