Proprietate intelectuala si industriala

Proprietate intelectuala si industriala
-15%
Preț: 20,40 lei
24,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Proprietate intelectuala si industriala. Jurisprudenta relevanta a Curtii de Apel Craiova 2015 - 2020

Lucrarea Proprietate intelectuala si industriala si-a propus sa prezinte hotarari judecatoresti pronuntate de Curtea de Apel Craiova intr-o materie mai putin „batatorita”, dar cu atat mai interesanta – proprietatea intelectuala.

 

Spetele selectate au fost structurate in doua capitole vizand dreptul proprietatii intelectuale si, respectiv, dreptul proprietatii industriale. Primul capitol grupeaza practica in materia drepturilor de autor si a drepturilor conexe de autor, tratand aspecte de drept legate de titularul dreptului de autor al unui program pe calculator, definirea operei comune, incalcarea drepturilor conexe de autor prin retransmiterea programelor TV. Cel de-al doilea capitol se refera la protectia drepturilor ce decurg din realizarea unei inventii si la protectia marcilor. Sunt inglobate aici solutiile instantei in ce priveste decaderea din drepturi a titularului brevetului de inventie, recunoasterea drepturilor patrimoniale cuvenite inventatorilor, drepturile tertilor asupra inventiei folosite in perioada de decadere din drepturile conferite de brevet, opozabilitatea contractelor de cesiune, calitatea de titular al unei marci.

 

Dupa ce o lunga perioada de timp majoritatea litigiilor aflate pe rolul acestei instante au vizat drepturile inventatorilor, in ultimii ani se remarca o diversificare a litigiilor de proprietate intelectuala, fiind puse probleme de drept in privinta drepturilor de autor ale organismelor de televiziune sau ale specialistilor IT. Tocmai aceasta extindere a ariei problematicii in domeniu ne-a indreptatit sa oferim practicienilor dreptului, dar si oricarei persoane interesate de materia proprietatii intelectuale, un punct de vedere pentru identificarea unor solutii, avand convingerea ca reliefarea practicii judiciare constituie mereu un pas important spre armonizarea solutiilor instantelor judecatoresti.

 

Avem speranta ca alegerea elementelor de jurisprudenta va constitui un instrument util in cunoasterea fascinantului domeniu al proprietatii intelectuale si industriale, aflat in plina ramificare si care in viitor va pune in discutie din ce in ce mai multe aspecte de drept.

 

Autori: Adina Georgeta Ponea, Gabriela Ionescu
ISBN: 978-606-39-0671-8
Format: Academic
Pagini: 146
Data aparitiei: Octombrie 2020

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.070 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.