Proceduri de arbitraj. Arbitraj intern. Arbitraj international

Proceduri de arbitraj. Arbitraj intern. Arbitraj international
PRP: 45,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 44,10 lei
Diferență: 0,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Privit in acceptiunea sa de modalitate de solutionare a diferendelor alternativa justitiei statale, arbitrajul este, ca si aceasta, unul singur. Privit din punct de vedere procesual, el se multiplica, rezultand astfel numeroase proceduri de arbitraj. In functie de criteriul de clasificare utilizat, acestea pot fi proceduri de arbitraj intern sau international, ad-hoc sau institutionalizat, carmuite de reguli cu o sfera de aplicare personala, materiala sau teritoriala mai ampla ori mai restransa. Utilizarea unei asemenea perspective in lucrarea de fata justifica si optiunea pentru titlul Proceduri de arbitraj.

Abordarea mentionata se rasfrange asupra modului in care lucrarea Proceduri de arbitraj. Arbitraj intern. Arbitraj international este structurata. Astfel, primul capitol este menit a da contur arbitrajului, evidentiind notiunea, trasaturile definitorii ale acestuia, precum si cadrul normativ incident, sistematizand arbitrajul in functie de cele mai relevante criterii din punct de vedere practic si subliniind principalele sale plusuri si minusuri prin raportare la „concurentul” sau traditional, justitia statala.

Cel de-al doilea capitol al lucrarii Proceduri de arbitraj este consacrat arbitrajului intern, abordat ca proces civil, institutiile juridice fiind analizate atat din perspectiva dreptului comun (Codul de procedura civila), cat si a particularitatilor stabilite, acolo unde este cazul, prin Regulile de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Ultimul capitol al lucrarii Proceduri de arbitraj se apleaca asupra arbitrajului international. Acesta este vazut mai intai „din interior”, ca proces derulat in Romania. Abordarea este similara celei utilizate pentru cercetarea arbitrajului intern, institutiile juridice fiind abordate in aceeasi succesiune, din perspectiva Cartii a VII-a a Codului de procedura civila si a Conventiei europene de arbitraj comercial international (Geneva, 1961). Finalul capitolului cuprinde un examen „din exterior” al arbitrajului international, ca procedura judiciara, dar aflata in stransa legatura cu procedura de arbitraj prin aceea ca are ca obiect recunoasterea si executarea in Romania a unei sentinte arbitrale straine. Cercetarea este realizata din perspectiva Cartii a VII-a a Codului de procedura civila si a Conventiei pentru recunoasterea si executarea sentintelor arbitrale straine (New York, 1958).

Prin caracterul sau concis si sistematizat, cartea Proceduri de arbitraj. Arbitraj intern. Arbitraj international poate fi utila atat studentilor, masteranzilor si practicienilor dreptului, cat si tuturor celor care sunt interesati din punct de vedere teoretic sau practic de materia arbitrajului.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1017 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.