Proba de caracter. Sa intelegem esenta leadershipului prin literatura

Proba de caracter. Sa intelegem esenta leadershipului prin literatura
-10%
Preț: 40,50 lei
45,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Bussines

DESCRIERE

Ce are deînvatat un lider de afaceri din literatura serioasa?

Veti fi surprins sa aflati.

Cele mai dificile teste la care sunt supusi liderii de afaceri le pun laîncercare deopotriva abilitatile si caracterul. Un lider se dezvolta facând fata acestorîncercari– dar numai dacaîsi pune anumiteîntrebari dificile despre sine.

Joseph Badaracco sustine ca literaturaîi ajuta pe lideri sa gaseasca raspunsuri personale laîntrebari foarte specifice. Literatura serioasa ofera perspective noi si bogate asupra dilemelor fundamentale cu care se confrunta managerii si directorii din ziua de astazi.

Toate acesteaîn timp ce sunt pusi laîncercare, facuti mai puternici sau dimpotriva, mai slabi, de experientele prin care trec. Aceste experiente fac mai profunda cunoasterea de sine a liderilor, permitându-le sa fie mai eficienti.

Badaracco examineaza opt provocari universale cu care se poate confrunta un lider, prin intermediul unor povesti celebre:

   1.“Visul meu este cel bun?”
      Death of a Salesman, de Arthur Miller. Reusesc aspiratiile mele cele mai profunde sa ma propulsezeînainte dincolo de dificultati? Tin ele cont de aspiratiile si visele celorlalti?
   2.“Cât de flexibil este codul meu moral?”
      Things Fall Apart, de Chinua Achebe. Ma va ajuta codul meu moral sa iau deciziile corecte pentru organizatia mea, chiar când conditiile de afaceri suntîn schimbare?
   3.“Sunt modelele pe care mi le-am ales tulburatoare?”
      Blessed Assurance: A Moral Tale, de Allan Gurganus. Reusesc modelele mele sa ma provoace si saîntruchipezeîn acelasi timp niste valori pe care sa le pot imita?
   4.“Îmi pasa cu adevarat?”
      The Love of the Last Tycoon, de F. Scott Fitzgerald. Am rabdarea, curajul si tenacitatea de care este nevoie pentru leadership?
   5.“Sunt pregatit sa-mi asum reponsabilitatea?”
      The Secret Sharer, de Joseph Conrad. Pot sa stabilesc niste standarde clare pentru mine si pentru ceilalti– siîn acelasi timp sa le respect cu rigurozitate?
   6.“Pot sa rezist valului succesului?”
      I Come as a Thief, de Louis Auchincloss. Stiu sa recunosc pericolele ascunse ale succesului si cum pot fi acestea evitate?
   7.“Cât de bine combin principiile si pragmatismul?”
      A Man for All Seasons, de Robert Bolt. Sunt capabil sa fac compromisurile dificile necesare pentru a-mi conduce organizatia sau afacerea?
   8.”Ce este aceea reflectie judicioasa?”
      Antigone, de Sofocle. Reflectezîn mod adecvat la deciziile cu miza ridicata,în ciuda presiunii continue a timpului?

Prezentând dileme clasice ale leadership-uluiîntr-o lumina intensa si inovatoare, Proba de caracterîi ajuta pe liderii confirmati si deopotriva pe cei potentiali sa se pregateasca pentru ocaziile siîncercarile careîi asteapta.

Nu seîntâmpla prea des sa gasesti o carte de afaceri care este realmente diferita. Iar când acea carte te face sa reflectezi la afaceri si la viataîti dai seama ca ai dat peste ceva cu adevarat special. Pentru mine, Proba de Caracter a lui Joe Badaracco este o astfel de carte.

Steve Burke, Presedinte Comcast Cable Communications

Literatura de calitate si studiile de caz par sa nu aiba prea multeîn comun. Dar subîndrumarea iscusita a lui Joseph Badaracco vedem cum opere literare pot arunca o lumina noua asupra unor probleme careîi preocupa pe liderii din ziua de azi.

Howard Gardner, autor al cartii Changing Minds

Orice lider bun stie prin ce se defineste succesul financiar. Dar ce anume defineste succesul unui lider pe termen lung? Analizând o serie de povestiri perene, Proba de Caracter ne forteaza sa ne examinam maiîndeaproape actiunile, visele si chiar cazuistica de care ne agatam uneori. Reusim sa privimîn fata provocarile care ne sunt scoaseîn cale si alegem sa actionam sau le negam existentaîn speranta ca nu vor fi importante? Badaracco ne pune la dispozitie oglinda– depinde numai de noi sa privim si sa actionam.

Dr. Daniel Vasella, Presedinte si CEO al Novartis AG

Nu sunt un fan al asa numitelor carti de afaceri si nu citesc prea multe, dar cred ca aceasta este preferata mea dintre toate. Exploreazaîn profunzime realitatile si provocarile din leadershipul contemporan si le ofera oamenilor instrumentele pentru a se auto-analiza si a merge mai departe. Privindînauntrul nostru devenim capabili sa conducem mai bineîn afara noastra. O realizare exceptionala. Sunt convinsa ca voi continua sa reflectez la ea timp de luni si aniîntregi de-acumînainte.

Ann M. Fudge, Presedinte si CEO al Young& Rubicam Brands


Editia I 2009
14.5 x 20.5 cm
248 pagini

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.106 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.