Pro Basarabia Pro Romania: Scrisori deschise, Dumitru C. Moruzi, Stiinta

Pro Basarabia Pro Romania: Scrisori deschise, Dumitru C. Moruzi, Stiinta
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Volumul cuprinde o mare parte din publicistica scriitorului Dumitru C. Moruzi (1850 – 1914), autor al romanelor Pribegi in tara rapita si Instrainati, (tiparite de Editura Stiinta in colectia „Mostenire” in anul 2014) si anume acele interventii, sub forma unor „scrisori deschise” adresate directorilor unor ziare si reviste sau unor personalitati marcante ale vremii, de la Chisinau (Pavel Crusevan), Bucuresti (Ion Tanoviceanu, C. G. Costa-Foru, Const. Mille) si Iasi (dr. C. Thiron), din Transilvania (Vasile Goldis, Al. Vaida Voevod) si chiar de la Petersburg (N. N. Durnovo), interventii ce nazuiesc sa corecteze anumite afirmatii facute in presa, relative indeosebi la Basarabia, ori sa determine orientarea opiniei publice, implicit a autoritatilor supreme – Guvern, Parlament, Rege – intru luarea unor decizii importante, precum alaturarea Romaniei la Tripla Intelegere (Antanta) si intrarea in razboiul mondial de partea acesteia si impotriva Puterilor Centrale (Germania si Austro-Ungaria).
Mentinand si amplificand interesul pentru Basarabia in Regatul liber, militand pentru decizia pe care viitorul avea sa o dovedeasca drept cea corecta, „scrisorile deschise” ale lui D. C. Moruzi au o inestimabila valoare documentara si, in acelasi timp, lumineaza conceptiile sociale, politice si filosofice ale unui scriitor si ale unui formator de opinie de la inceputul secolului al XX-lea.
Volumul, ca si intreaga colectie „Memoriile Basarabiei”, este destinat tuturor celor interesati de trecutul Basarabiei.

Numar de pagini: 216
Format: 13x20
An aparitie: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.076 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.