Principiile modelarii macroeconomice

Principiile modelarii macroeconomice
-5%
Preț: 19,00 lei
20,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2003
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prezenta lucrare pastreaza structura originala a “Lectures in Econometrics…” si reuneste principii de construire a modelelor macroeconometrice dinamice si de utilizarea a lor in analize si prognoze economice, introducand, totodata, multe actualizari, revizuiri si extensii. Descrierea metodologiei economice a fost limitata la aplicatii specifice ale seriilor de timp, iar titlul a fost schimbat in “Principiile modelarii macroeconometrice”.

      Primele patru capitole trateaza principiile de formulare a ecuatiilor modelelor structurale, acoperind atat economiile de piata dezvoltate, economiile in tranzitie, cat si modelele mondiale. Celelalte capitole trateaza unele probleme importante in utilizarea macromodelelor. Punctul de plecare il constituie simularea modelului, in special a modelelor neliniare, urmata de validarea modelelor. Analiza dinamicii modelului acopera fluctuatiile economice si implicatiile relevante ale nestationaritatii. Apoi, este prezentata utilizarea macromodelelor in analiza politica; aceasta include analiza multiplicator si simularile scenariului. Volumul se incheie cu prognoza ca un caz special al analizei simularii.

An aparitie 2003
Nr. de pagini 408
Format 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.079 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.