Principii de intelegere a Bibliei

DESCRIERE

Ce este scris in Lege? Cum citesti in ea?

 

Aceste doua intrebari-pereche au constituit raspunsul lui Isus la intrebarea unui carturar cucernic, doritor sa stie conditiile pentru mostenirea vietii vesnice (Luca 10:25,26).

 

In diferitele ei traduceri si versiuni, Biblia este o carte la indemana oricui. Avem, asadar, o certitudine asupra a „ce este scris”. Cele mai multe intrebari referitoare la Biblie apar insa atunci cand se incearca un raspuns la cea de-a doua intrebare: „Cum citesti in ea?”.

 

Volumul Principii de intelegere a Bibliei reprezinta o colectie de articole semnate de teologi adventisti cu pregatire academica de exceptie, care vor raspunde principalelor intrebari ridicate de hermeneutica biblica:

 

Ce rol joaca ratiunea si credinta in intelegerea Bibliei? Care sunt presupozitiile de la care plecam in interpretare? Cum citim Vechiul Testament? Ce repere ar trebui sa avem in vedere la lectura Psalmilor, a Proverbelor sau a poeziei biblice? Cum facem distinctia intre o pilda si o alegorie? Cum privim relatarile diferite din Evanghelii? Cate aplicatii poate avea o profetie clasica? Dar una apocaliptica? Cum este influentata interpretarea textului biblic de cultura locului si a vremii in care are loc lectura? Cum aplicam obiectiv etica biblica in lumea de azi?

 

 

Nr. de pagini: 408

An aparitie: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0888 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.