Pomologie - Infiintarea si ingrijirea livezii

Pomologie - Infiintarea si ingrijirea livezii
-5%
Preț: 42,46 lei
44,69 lei (-4,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Agricultura

DESCRIERE

Informatiile cuprinse in aceasta lucrare se constituie intr-un determinator al caracterelor de recunoastere si specifice ale principalelor soiuri de pomi si arbusti fructiferi care la acest moment se afla in cultura la noi in tara sau in tarile mari cultivatoare.

Este foarte important ca la infiintarea livezii sa se asigure soiurilor conditii cat mai apropiate de optimul necesar pentru factorii pedoclimatici, sa se coreleze distantele de plantare cu vigoarea pomului altoit (rezultatul combinatiei dintre altoi si portaltoi) si sa se asigure o forma de conducere si o structura a coroanei care sa valorifice cat mai bine potentialul de fructificare si de calitate al soiului.

 De asemenea, trebuie sa se asocieze corect soiurile la nivel de parcela in asa fel incat sa se asigure o polenizare incrucisata buna. Toate aceste aspecte nu pot fi asigurate daca soiourile nu sunt cunoscute, pe de o parte, si testate in conditiile de cultura de la noi din tara, pe de alta parte.


Cand vrei sa infiintezi o livada sau cand administrezi una deja existenta este esential sa cunosti totul despre pomii pe care ii ingrijesti. Aici te poate ajuta cu siguranta aceasta carte. In cele 460 de pagini vei gasi prezentate in detaliu caracteristicile soiurilor de pomi si arbusti fructiferi cultivate in Romania.

Folosind informatiile din lucrare vei putea sa asiguri conditiile necerare unei bune dezvoltari a pomilor. Un aspect important este asigurarea spatiului necesar in functie de specie si vigoarea pomului altoit, precum si o buna conducere a coroanei. Respectand indicatiile din carte vei ajunge sa exploatezi la maxim potentialul fiecarei specii pomicole.

Foarte importanta este asocierea corecta a diverselor soiuri la nivel de parcela pentru a se asigura o polenizare incrucisata optima, aspect bine tratat in carte.

Datorita calitatii si complexitatii informatiilor prezentate, aceasta lucrare poate fi considerata ca esentiala pentru orice persoana interesata de pomicultura.Autor(i): Adrian Asanica, Dorel Hoza
Format: 170 x 240 mm
Data aparitiei: 2013
Nr. pag.: 460

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.