Politica de Coeziune a Uniunii Europene 2014-2020. Strategia Europa 2020 - Dan Drosu Saguna si Daniela Iuliana Radu

Politica de Coeziune a Uniunii Europene 2014-2020. Strategia Europa 2020 - Dan Drosu Saguna si Daniela Iuliana Radu
-15%
Preț: 23,72 lei
27,90 lei (-14,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 174

DESCRIERE

Politica de Coeziune a Uniunii Europene 2014-2020 dezvolta instrumente financiare pentru a reduce discrepantele dintre statele membre, in special cele de gestionare si impact. In lucrare, accentul este pus pe principalele elemente ale Strategiei Europa 2020, oferind o imagine de ansamblu asupra modalitatii de implementare a instrumentelor structurale, capacitatea de absorbtie a acestora, precum si sarcinile principalelor autoritati cu atributii in domeniu.

Lucrarea constituie un fundament important in pregatirea specialistilor in domeniul juridic cu aplicabilitate directa pe strategia de dezvoltare a statelor membre ale Uniunii Europene. Impactul noii politici de coeziune asupra regiunilor unionale reprezinta un domeniu complex care necesita o analiza intrinseca a instrumentelor financiare care stau la baza acesteia, precum si a pilonilor de dezvoltare regionala la nivelul Uniunii Europene.

Element de noutate:
Elementul de noutate al lucrarii il constituie faptul ca aceasta prezinta principalele obiective ale noii Politici de Coeziune a Uniunii Europene 2014-2020 si face o analiza a instrumentelor financiare si ale programelor operationale aferente acestora.

Din cuprins:

    Politica de dezvoltare regionala la nivelul UE
    Programele operationale aferente fondurilor structurale accesibile in perioada 2014-2020
    Programul Operational Competitivitate
    Programul Operational Capital Uman
    Programul Operational Infrastructura Mare
    Programul Operational Capacitate Administrativa
    Programul Operational Asistenta Tehnica

Despre autori:
Dan Drosu SAGUNA este profesor universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar si fiscal; Drept bancar si valutar, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti si profesor asociat la mai multe universitati si institutii universitare, cum ar fi Universitatea Ecologica, Universitatea„Titu Maiorescu”, Universitatea„Romano-Americana”, precum si conducator de doctorat in Drept fiscal. Din 2010 este Directorul Institutului Notarial Roman.
Daniela Iuliana RADU este avocat, asistent universitar doctor, titular al disciplinelor: Drept financiar-bancar si Dreptul afacerilor, Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate, Universitatea Crestina„Dimitrie Cantemir” si cadru didactic colaborator la Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti.

Nr. de pagini: 174
Anul aparitiei: 2016
Autori: Dan Drosu Saguna, Daniela Iuliana Radu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.