Pildele unui preot de tara

Pildele unui preot de tara
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2019
Categoria: Religie

DESCRIERE

Prezentarea cartii

O vorba inteleapta, o gluma cu talc, o pilda frumoasa… sunt tare binevenite in orice context si in orice comunitate. De aceea, cei care detin aceasta arta a povestirii si au memoria bine garnisita cu astfel de cuvinte pline de sens si intelepciune se fac repede remarcati si, mai ales, sunt ascultati cu drag si interes. Insa, detinatorul unui astfel de bagaj sapiential se foloseste el insusi de acesta atunci cand simte ca are nevoie de o incurajare sau de o gluma care sa-i descreteasca fruntea-i ingandurata. Iata de ce consider ca volumele care pun la un loc pilde si cuvinte intelepte vor fi mereu la mare cautare. Acesta-i si motivul pentru care ne-am dorit sa avem un volum cu pilde la Editura „Viata Crestina”.


Pildele unui preot de tara. 150 istorioare de meditat si de dat mai departe – este primul volum si a iesit de sub tipar acum cateva saptamani. Autorul se numeste Pierre Trevet, preot catolic francez, foarte cunoscut deoarece de mai multi ani prezinta pentru postul catolic de televiziune KTO aceste pilde pe care, asa precum el insusi marturiseste, le-a tot cules inca din timpul Seminarului. Prima particularitate a acestei carti este ca cele peste 150 de istorioare sunt clasate pe tematici: Dumnezeu; credinta; taina raului; viata spirituala in sanul Bisericii; practica vietii crestine si soarta ei. A doua particularitate este ca parintele P. Trevet nu se limiteaza doar la a prezenta pur si simplu o pilda, ci merge mai departe dandu-i si dezlegarea, tragand concluzia sau prezentandu-i talcul si morala. Astfel, fiecare pilda capata si aliura de meditatie spirituala tematica. La finalul acestei prezentari, o scurta vorba nostima rostita de un copilas: „Intr-o zi, la sfanta Liturghie un copilas ii spune mamei lui, uitandu-se la preotul celebrant: «Mami, as vrea sa fiu si eu preot». In sinea ei, mama isi spuse: «Iti multumesc, Doamne! E extraordinar! Nu sunt vrednica de o asemenea favoare». In clipa respectiva insa il auzi pe copilas continuand: «Da, pentru ca un preot nu lucreaza decat duminica».”
Pr. Daniel Avram


Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 330
Format: 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.100 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.