Pictura - din tainele atelierelor

Pictura - din tainele atelierelor
-31%
Preț: 31,05 lei
45,00 lei (-31%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2005
Pagini: 272
Categoria: Curs

DESCRIERE

Continuare a unui prim volum, Pictura - secrete si dezvaluiri, care a cunoscut un succes larg printre diferite categorii de cititori-iubitori de arta, Pictura - din tainele atelierelor il plaseaza pe cititor in centrul vietii de zi cu zi a artistilor, pentru a-l ajuta sa acceada la un mod de observare mai atent, din interior, si la o intelegere mai buna a operelor.

De la mestesugarul anonim din Evul Mediu la geniul ridicat in slavi al epocii contemporane, de la "atelierul" medieval la atelierul individual, de la "comanda" la libertatea de a crea, cartea prilejuieste o trecere in revista a evolutiei inregistrate de functia artistului. Parcursul cronologic al demersului permite ca lucrarea sa focalizeze: atelierele medievale si ale Renasterii, marile genii ale secolului al XVI-lea si protectorii lor, crearea Academiilor in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, conflictul intre academism si modernitate, intre salonarzi si refuzati de-a lungul secolului al XIX-lea, aventura avangardelor in epoca moderna si contemporana.

Carte esentiala pentru orice vizitator de expozitii, pentru studentii si amatorii de arta, Pictura - din tainele atelierelor este bogat ilustrata, iar abordarea practica si in stransa legatura cu opera ofera o panorama vie si savuroasa asupra istoriei artei.


Anul aparitiei: 2005
Nr. Pagini: 272
Format: Ilustrat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.083 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.