Pavel Corut, Lumina vie - Seria Origini 6

Pavel Corut, Lumina vie - Seria Origini 6
-22%
Preț: 19,50 lei
25,00 lei (-22%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Science fiction

DESCRIERE

LUMINA VIE... acest volum cuprinde mai multe ipoteze despre Univers, Divinităţi, originea speciilor, relaţiile dintre lumile universale şi viaţa de după moarte.


Nu am pretenţia că voi clarifica integral toate problemele puse în discuţie, deoarece acest lucru este peste puterile unui terran.

 

După cum o furnică nu poate defini sistemul nostru solar, datorită lipsei de informaţii, tot aşa şi noi, terranii, nu putem defini integral Universul şi Divinităţile, deoarece cunoaştem puţine informaţii adevărate despre aceşti Mari Creatori.


Sunt adeptul ipotezei că Universul este necreat, indestructibil, infinit în spaţiu şi etern în timp. El se află într-o continuă mişcare şi transformare, cu distrugeri şi renaşteri zonale, dar nu se va autodistruge integral niciodată, cum nu s-a autodistrus nici până acum.


De pe această poziţie, cred că big-bang-ul a fost un fenomen local, produs în zona noastră de observare, într-un spaţiu universal preexistent, în urmă cu circa 13, 8 miliarde de ani tereştri.

 

Nu putem extrapola acest fenomen, big-bang-ul, pentru a defini întregul Univers, deoarece nu avem informaţii sigure în acest sens.


Am folosit expresia ani tereştri pentru a sublinia faptul că timpul universal nu există fizic, ci este o convenţie de măsurare a duratei şi succesiunii evenimentelor...

 

...

 

Abisul deznădejdii


Trăsnetul căzu din senin în prima zi de septembrie. Radu Cernegur se trezise, mâncase în grabă şi se pregătea să-şi revadă manuscrisul.

 

Telefonul fix începu să sune exact când luase loc la birou.

 

Nu răspund, fu primul său gând şi trase maşina de scris către el. Telefonul continua să sune enervant şi asta îl irită puţin. Se ridică fără chef de discuţie şi luă receptorul, spunând automat:


-    Radu Cemegur, cu cine vorbesc?


Ii răspunse un hohot de plâns, pe care el îl crezu prefăcut. Ca atare, se răsti:


-    Termină prostiile şi spune-mi cine eşti şi ce vrei!


-    Iulia sunt, Radule, hohoti femeia. A omorât-o pe Anca...


Informaţia se înfipse ca un cui în creierul lui total nepregătit pentru vreo veste. Recunoscuse glasul Iuliei Fânaru, colega de cabinet a soţiei. Rezistă primului şoc şi întrebă bâlbâit:


- Cine a ucis-o?


-    Un pacient care... of!... care se crede Mesia.


-    Dumnezeule! exclamă bărbatul şi se lăsă moale pe scaun.


Camera prinse să se rotească lin în jurul lui şi senzaţia de înstrăinare îl cuprinse. Incepu să îngaime...

 

 

 

Numar pagini: 302

Format: 13*20

Anul aparitiei: 2018

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.