Paul H. Stahl, Triburi si sate din sud-estul Europei

Paul H. Stahl, Triburi si sate din sud-estul Europei
Preț: 36,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2002
Categoria: Antropologie

DESCRIERE

Structuri sociale, structuri magice si religioase.

Absolvent in anul 1948 al Facultatii de Filosofie (specialitatea principala sociologie), unde i-a avut ca profesori, printre altii, pe Dimitrie Gusti si pe Henri H. Stahl (tatal sau), P. H. Stahl a obtinut diploma de licenta in domeniul sociologiei. In 1968 si-a luat doctoratul in filosofie la Universitatea din Bucuresti. Ampla sa activitate didactica s-a desfasurat in paralel cu o bogata activitate practica, Paul H. Stahl efectuand numeroase studii si investigatii de teren atat in Europa cat si in afara acesteia.
        
  Din cele mai vechi timpuri, comunitatile umane mici si mari au avut, unele cu altele, fie relatii de buna vecinatate si intelegere reciproca, fie de dusmanie si conflict. Studiul comparativ al unor comunitati, respectiv punerea in evidenta a similitudinilor si  diferentelor existente intre ele este insa o intreprindere dificila. Cercetarea cuprinsa in acest volum are in vedere o abordare comparativa privind structurile sociale, structurile magice si religioase din regiunea Balcanilor.
Paul H. Stahl situeaza in centrul lucrarii sale unitatile sociale elementare precum: gospodaria (si ceea ce presupune ea, respectiv un grup uman, patrimoniul acestuia, normele care reglementeaza relatiile membrilor intre ei si cu cei din exterior), satul, fratria, neamul, tribul, uniunile tribale.
Lectura cartii este, cu siguranta, indispensabila celor ce doresc sa stie cum aratau structurile sociale inainte de a fi ajuns la forma pe care o au astazi, care era modul de viata in trecutul apropiat, intr-o zona din care face parte si tara noastra, care, de aceea, a fost, este si va fi puternic influentata de ceea ce se intampla in Balcani.


Anul aparitie: 2002
Nr. pagini: 259

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.