Patriarhul Teoctist, in memoriam 2007-2014

Patriarhul Teoctist, in memoriam 2007-2014
Preț: 56,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Religie

DESCRIERE

Volumul reprezinta „un memorial vizual autentic al vietii si misiunii sacerdotale ale unui vrednic pastor al Bisericii Ortodoxe Romane”, conform Parintelui Patriarh Daniel.

Lucrarea contine 500 fotografii categorisite tematic si cronologic cu explicatii si date istorice.

„Albumul de fata nu se doreste a fi o lucrare exhaustiva, ci una ilustrativa, menita sa contribuie la istoriografia bisericeasca recenta si, totodata, sa aduca in atentie secvente ale unui trecut zbuciumat marcat de persecutia ateista si de provocarile lumii contemporane”, scrie istoricul Adrian Nicolae Petcu, coordonatorul proiectului.

In cuvantul inainte la aceasta lucrare, Patriarhul Daniel isi exprima speranta ca volumul „va contribui la o mai buna cunoastere a trecutului istoric al Bisericii Ortodoxe Romane si ne va incuraja o data in plus sa marturisim si sa promovam credinta crestina ortodoxa, dupa modelul inaintasilor nostri, care au marturisit-o si aparat-o chiar cu pretul vietii lor in vreme de persecutie”.

„In timpul comunismului ateu, intrebarea majora pentru un crestin era: cum dobandim libertatea de gandire si actiune. Astazi intrebarea majora este: ce facem cu libertatea noastra, cum o folosim? Cum comunicam si cum cooperam unii cu altii pentru a promova misiunea Bisericii in lumea de azi?” – Patriarhul Daniel

 

Numar pagini: 291
Format: 18x25
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.