Patima si patimire in teologia Sfantului Maxim Marturisitorul. Relevanta lor pentru teologia morala contemporana

Patima si patimire in teologia Sfantului Maxim Marturisitorul. Relevanta lor pentru teologia morala contemporana
PRP: 37,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 27,75 lei
Diferență: 9,25 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Sfantul Maxim Marturisitorul este, prin excelenta, teologul patimirii. Coordonatele care incadreaza gandirea si viata sa urmaresc departarea de patimi pentru dobandirea patimirii. Un astfel de demers nu poate fi doar unul pur teoretic, ci implica, in primul rand, o expe-rienta personala, deoarece Cuviosul Marturisitor are o abordare nuantata, cu foarte multe subtilitati, fapt ce tradeaza parcurgerea acestui drum pana la capat, adica pana la dobandirea starii de patimire.

„Meritul deosebit al lucrarii consta in faptul ca pune la dispozitia specialistilor in Teologie morala o abordare pertinenta si nuantata a conceptelor de «patima» si «patimire», prezente in limba romana, dar exprimate, in Teologia Sfantului Maxim Marturisitorul, printru-un singur concept integrator, si anume conceptul de ?????. In limba romana, perceptia generala asupra termenului ????? este negativa, intrucat este pus in relatie cu suferinta, insa, in viziunea Sfantului Maxim Marturisitorul, ?????-ul are si o valenta pozitiva, denumind o insusire naturala a creatiei si a firii umane, prin care aceasta se orienteaza spre Dumnezeu.”

 Pr. prof. univ. dr. Gheorghe Popa

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0976 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.