Parteneriate ale Regiei Nationale a Padurilor in economia de piata

Parteneriate ale Regiei Nationale a Padurilor in economia de piata
-5%
Preț: 14,25 lei
15,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Despre Regia Nationala a Padurilor, „nascuta” legic, la finalul anului 1990, in pragul sarbatorilor de iarna, prin intrarea in vigoare a HG nr. 1335/21 decembrie 1990, s-au scris pana in prezent destule si totusi foarte putin. Au fost astfel,  abordate si tratate,  de catre diversi autori, punctual, unele probleme de marketing, de legislatie silvica, de management sau de organizare, precum si aspecte legate de pregatirea si formarea resursei umane sau de unele implicatii economico-financiare, fara a exista insa o corelare si, cu atat mai putin, o viziune unitara asupra acestor modalitati de abordare.

     Aflandu-ne intre cei care au urmarit si tratat subiecte din categoria celor enumerate mai sus am ajuns, cu ceva timp in urma, la convingerea ca, pornind tocmai de la statutul sau de agent economic national, de interes strategic, Regia Nationala a Padurilor merita o abordare cat mai completa si mai coerenta  posibil,  sub aspectul istoricului acesteia si, mai ales, al evolutiei sale, in dinamica, intr-un interval de timp mai mult decat semnificativ.

     Si tocmai pentru faptul ca, in esenta sa, aceasta evolutie s-a regasit, in permanenta, sub semnul parteneriatelor de diverse tipuri si categorii, reglementate direct sau implicit, prin cadrul legislativ general sau specific, in vigoare, pe care regia le-a derulat in aceasta perioada, am considerat ca titlul ales pentru  lucrarea de fata este cel care poate imbratisa, in masura cea mai larga, ideea care ne-a calauzit.

     Incercand sa ne mentinem in limitele obiectivitatii si modestiei, necesare in asemenea situatii, indraznim totusi sa afirmam ca, prin continutul sau, prin structurarea problematicii abordate si, nu in ultimul rand, prin sugestiile si solutiile formulate si adresate factorilor de decizie, lucrarea de fata reprezinta o premiera in literatura  de specialitate, fiind totodata un instrument util, la indemana specialistilor deja formati sau in curs de devenire, pentru mentinerea si consolidarea prestigiului Regiei Nationale a Padurilor in ansamblul economiei forestiere romanesti, in perioada urmatoare.

Autorul

An aparitie 2005
Nr. de pagini 216
Format 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.086 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.