Pandemia COVID-19 in Romania. Aspecte clinice si epidemiologice

Pandemia COVID-19 in Romania. Aspecte clinice si epidemiologice
Preț: 120,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2020
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Acad. Victor Voicu (coordonator): „Afectarea complexa a organismului, la niveluri multiple, metodele de tratament care au fost validate de studii stiintifice, mijloacele de preventie care si-au dovedit eficienta si multe alte aspecte isi gasesc locul in paginile cartii. Scopul final al acestui efort este ca specialistii din linia intai si, prin ei, intreaga populatie sa beneficieze de progresele pe care stiinta este obligata sa le faca intr-un ritm extraordinar de rapid in aceasta criza fara precedent”.

Volumul Pandemia COVID-19 in Romania. Aspecte clinice si epidemiologice, realizat sub egida Academiei Romane, este rodul colaborarii a 44 de profesori universitari, medici specialisti, si cercetatori care sintetizeaza, in peste 400 de pagini, teme de maxima importanta si actualitate precum: etiologia epidemiei SARS-COV-2, modul de transmitere si factorii de risc, mecanismele patogene, raspunsul imun, tabloul clinic si diagnosticul clinic, diferential si paraclinic, situatia bolilor clinice in contextul pandemiei COVID-19 (eg bolile cardio-vasculare, hipertensiunea arteriala, insuficienta cardiaca, diabetul zaharat, obezitatea etc). Capitole importante sunt dedicate tratamentului COVID-19 in sectiile de terapie intensiva, tratamentului cu plasma de convalescent, dar si unor teme intens dezbatute public precum impactul infectiei cu SARS-COV-2 asupra activitatii sectiilor clinice non-COVID, inclusiv cele chirurgicale.

Lucrarea, aparuta la Editura Academiei Romane, prezinta o sinteza a cunostintelor stiintifice la zi, acumulate pe plan international si coroborate cu experienta clinica si cercetarea fundamentala a unora dintre cei mai reputati specialisti din Romania. Astfel, lucrarea este probabil cel mai amplu volum dedicat COVID-19 aparut la nivel mondial pana la aceasta data.

Coordonatori: Acad. Victor Voicu, Acad. Costin Cernescu, Acad. Irinel Popescu

ISBN: 978-973-27-3253-3

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.