Palatul Elena Kretzulescu

DESCRIERE

Palatul Kretzulescu de langa Cismigiu a trecut prin multiple transformari, etape, functiuni. Cei care l-au locuit, l-au construit, au lucrat in spatiile lui sunt legati de istoria orasului Bucuresti. Reconstituirea genealogiei Kretzulestilor, cu multiple increngaturi, este palpitanta si lamuritoare pentru mentalitati si conceptii dintr-un veac sau altul.

 

Cezara Mucenic

 

„In luna iulie a anului 1902, doamna Hélène Kretzulescu cerea aprobarea pentru - si transforma radical locuinta sau, cum o spune pe larg nelipsitul referat de pe cererea depusa la Primarie: doamna suplicanta voeste a face reparatiune radicala la corpul de case cu 2 caturi ce este retras in curte peste 8 metri din aliniere. Aceste case voeste a le transforma si a le mai adauga inca o parte de constructie pe care o face in dosul ei, inspre Cismigiu. Avand in vedere ca casa e de zid si solida si faptul ca e retrasa mai mult de 6 m, de la aliniere sunt de parere a i se acorda cerere. La 31 iulie 1902, proiectul este aprobat de Peter Paul Peretz, iar la 7 august 1902, se elibereaza «Autorizatiunea nr. 174» pentru adaos la constructia veche conformandu-se planurilor prezentate si aprobate cu modificarile introduse in ele… Transformarile si partile ce se vor adauga se vor cauta a se imbina si lega bine cu corpul vechi de cladire, se va lucra tot in zidarie masiva cu mortar de var sau var hydraulic sau ciment. Se va conforma strict planurilor… Va pune un cat deasupra zidurilor actuale…”

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1014 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.