Ortodoxia si crestinismul apusean. Toate drumurile duc la Ortodoxie, Nicodim Munteanu, Agaton

Ortodoxia si crestinismul apusean. Toate drumurile duc la Ortodoxie, Nicodim Munteanu, Agaton
Preț: 11,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Religie

DESCRIERE

„Apusul ne infatiseaza o lume cu totul deosebita. El traieste cu principii deosebite, cu idei deosebite. Cu toata influenta mare pe care el o exercita asupra vietii noastre intelectuale, din punct de vedere religios-moral ni-i asa de putin cunoscut, incat nu stim inca bine cum trebuie sa ne raportam catre multe din fenomenele vietii lui. (...)

In domeniul teologiei noastre, adesea se observa doua curente; acestea, plecand din izvorul curat al Ortodoxiei, de multe ori trec peste frontiera acesteia si intra in lumea ideilor eterodoxe, capatand unul coloritul catolic, iar celalalt coloritul protestant. Adesea se observa ca unii din ai nostri respira aerul catolicismului papist, care se prezinta privirilor lor ca un moment inevitabil in dezvoltarea crestinismului, iar altii plutesc in norii mistici ai pietismului, care de asemenea e strain de principiile confesiunii noastre. Aceste doua directii influenteaza mult viata noastra intelectuala si sociala.” - Episcopul Nicodim

”Un stalp neclintit, iubitor de tara, de credinta, de omenie, de datini carturaresti, este Parintele Patriarh Nicodim, om daruit de Dumnezeu vremurilor noastre” - Cezar Petrescu.
CUPRINS
Ierarhul Nicodim Munteanu, al doilea patriarh al Romaniei. Schita biografica / 5
„A adus cu sine toate darurile spirituale ale stralucitei ierarhii moldovene” – Portret al autorului, schitat de † Nicolae Popoviciu, Episcopul Oradiei / 9
In datina vladicilor carturari de odinioara – Cezar Petrescu / 14
Nota editorului / 17
I. Doua lumi crestine: Rasaritul si Apusul / 19
II. Stiinta si Statul in crestinismul apusean / 40
III. O ilustrare: dezvoltarea religioasa in Anglia / 64
IV. Licariri ale Ortodoxiei in intunericul eterodox al Apusului / 88


Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 112
13x20 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.