Originile animale ale culturii

Originile animale ale culturii
-20%
Preț: 12,72 lei
15,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-84-4
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 336
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Etologia contemporană a înfăptuit o revoluţie majoră ale cărei dimensiuni nu au fost încă pe deplin înţelese. Reprezentările clasice ale animalului nu mai pot fi susţinute: opoziţia dintre natură şi cultură nu mai reuşeşte să dea seamă despre diferenţa care separă omul de animal. O adevărată etologie este de-acum necesară pentru comprehensiunea numeroaselor societăţi animale, precum cea a cimpanzeilor, a elefanţilor sau a anumitor mamifere marine. Reexaminând noţiunile de unealtă, comunicare şi raţionalitate, Dominique Lestel demonstrează aici cum comportamentele culturale nu constituie o ruptură specifică umanului, afirmând că se ivesc progresiv în istoria materiei vii. Pe de altă parte, el sugerează că anumite animale trebuie să fie considerate ca nişte autentici subiecţi înzestraţi cu o istorie, o conştiinţă de sine şi reprezentări complexe. Cu alte cuvinte, statutul umanului trebuie regândit în mod radical: aceasta este una dintre întrebările majore ale secolului al XXI-lea.
Filosof şi etolog, Dominique Lestel predă ştiinţele cognitive la Şcoala normală superioară din Paris. Este cercetător asociat în echipa de eco-antropologie a Muzeului de istorie naturală.

Titlul original: Les origines animales de la culture
Publicată de: Flammarion, Paris, 2001
Limba originală: franceză
Traducere: Costin Popescu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.088 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.