Opere. Volumul III

Opere. Volumul III
Preț: 125,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Volumul al treilea al editiei de Opere ale lui Vasile Alecsandri, conceputa in trei volume, cuprinde o selectie din dramaturgia scriitorului. Timp de jumatate de secol, Alecsandri a scris peste 60 de piese de teatru: cantecele comice, scenete, comedii, vodeviluri, operete, drame in versuri si in proza, imbogatind consecvent repertoriul Teatrului National. Aportul lui in acest domeniu este enorm si poate fi comparat doar cu acela al lui Caragiale.

In limita spatiului tipografic rezervat textelor dramaturgice, am selectat pentru acest volum trei vodeviluri (Chirita in Iasi sau Doua fete s-o neneaca; Chirita in provintie si Arvinte si Pepelea), doua comedii (Iasii in carnaval si Sanziana si Pepelea) si drama in versuri Despot-Voda. La toate acestea se adauga un text publicat pentru prima data ca prefata in editia de "Opere complete. Partea I. Teatru” (vol. I-IV). Bucuresti, Editura Socec & Comp., 1875. Textele volumului sunt insotite de succinte note si comentarii istorico-literare de natura informativa: data aparitiei scrierii, contextul aparitiei, locul si data cand s-a jucat pe scena, data publicarii in volum s.a.

Editia se adreseaza unui cerc larg de cititori, oferindu-le o imagine complexa asupra operei lui Vasile Alecsandri.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0757 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.