Opere 2 - Imaginea inconştientă a corpului

Opere 2 - Imaginea inconştientă a corpului
-20%
Preț: 23,20 lei
29,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707-044-5
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 384
Categoria: Curs

DESCRIERE

Opere 2 - Imaginea inconştientă a corpului.

Imaginea corpului nu trebuie confundată cu schema corporală. Aceasta caracterizează individul ca reprezentant al speciei: ea este, în principiu, aceeaşi pentru toţi. Imaginea corpului, in schimb, este proprie fiecăruia, legată fiind de subiect şi de istoria sa. Suport al narcisismului, ea este eminamente inconştientă: incarnarea simbolică a subiectului dezirant.
Pe baza acestui concept, Francoise Dolto urmăreşte fazele consituirii imaginii corpului, arătând că de fiecare dată "castrarea" joacă un rol decisiv. Fructificarea experienţei psihanalitice îi permite autoarei să descrie şi patologia imaginii corpului care este totodată un eşec al simbolizării, adică o insuficienţă a limbajului adresat copilului şi o lipsă a interzisului.

Titlul original: L image inconsciente du corps
Publicată de: Editions du Seuil, Paris, 1984
Limba originală: franceză
Traducere de Mariana Petrişor

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.078 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.