Ocrotirea penala a vietii private a persoanei - Denisa Florina Puscau

Ocrotirea penala a vietii private a persoanei - Denisa Florina Puscau
-15%
Preț: 34,00 lei
40,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea „Ocrotirea penala a vietii pivate a persoanei” reprezinta un studiu complex cu caracter monografic, in cuprinsul caruia este prezentat si analizat din punct de vedere istoric, comparativ, teoretic si practic conceptul de ocrotire din perspectiva penala a vietii private a persoanei.

„Ocrotirea penala a vietii private a persoanei” reprezinta o contributie valoroasa a autoarei, ca urmare a cercetarii intreprinse, atat din punct de vedere teoretic, cat si din punct de vedere aplicativ, reiesind numeroase elemente de originalitate, fiind utila deopotriva studentilor, teoreticienilor, specialistilor din institutiile statului ce sunt implicate in lupta impotriva criminalitatii, dar si tuturor celor interesati in cunoasterea acestor infractiuni.

Actualitatea subiectului abordat de doamna Denisa-Florina Puscau este de necontestat in conditiile in care se vorbeste tot mai mult despre viata privata a persoanei si necesitatea de a o proteja pe toate planurile.

Un punct forte al acestei lucrari este structura logica si echilibrata. In acest sens, primul capitol contine o prezentare critica a dreptului la viata privata ca parte componenta a drepturilor personalitatii. Capitolele doi si trei analizeaza ocrotirea penala a vietii private a persoanei din perspectiva legislatiei penale in vigoare in Romania, respectiv din perspectiva dreptului comparat. In cadrul celui de-al patrulea capitol sunt  examinate regulile procesuale care se aplica infractiunilor contra vietii private. Lucrarea se incheie cu o serie de propuneri de lege ferenda menite sa imbunatateasca actualul cadru legislativ acolo unde au fost sesizate carente.

Un alt punct forte al lucrarii este reprezentat de multitudinea de exemple din practica judiciara care contribuie la o intelegere corecta si completa a conceptului de viata privata si a mijloacelor penale de ocrotire a vietii private.

 

 

ISBN: 978-606-39-0737-1
Format: A5
Pagini: 228
Anul aparitiei: 2021

 

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.