O sama de cuvinte. Letopisetul Tarii Moldovei

O sama de cuvinte. Letopisetul Tarii Moldovei
-18%
Preț: 4,92 lei
6,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Povestiri

DESCRIERE

"Letopisetul” scris de Ion Neculce si care ilustreaza evenimentele petrecute intre anii 1661 si 1743 este precedat de 42 de legende, cunoscute sub numele de "O sama de cuvinte”. Convins fiind ca aceste istorioare au un temei real, el le da valoare de document si de aceea le pune in fruntea "Letopisetului sau”.

Carturar si om politic Ion Neculce si-a adus contributia la dezvoltarea culturii romane prin scrierile sale, dintre care cea mai importanta este Letopisetul Tarii Moldovei care le continua pe cele ale lui Grigore Ureche si Miron Costin. Letopisetul scris de Neculce si care ilustreaza evenimentele petrecute intre ani 1661 si 1743 este precedat de 42 de legende cunoscute sub numele de O sama de cuvinte.

Convins fiind ca aceste istorioare au un temei real, el le da valoare de document si de aceea le pune in fruntea Letopisetului sau

In editia de fata am ales spre publicare, din Letopiset capitolul 19 care infatiseaza evenimentele petrecute in timpul domniei lui Dimitrie Cantemir Voievod, la care marele cronicar a fost el insusi martor

In ceea ce priveste ortografia si sintaxa s-a incercat a se pastra fizionomia limbii romane vechi.


 


 

Nr. de pagini: 112

Anul aparitiei: 2007

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

10,01 lei
13,00 lei (-23%)
9,35 lei
11,00 lei (-15%)
4,50 lei
5,00 lei (-10%)
6,65 lei
7,00 lei (-5%)
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.