O putere numită dorinţă. Biografia lui Nicolas Sarkozy

O putere numită dorinţă. Biografia lui Nicolas Sarkozy
-30%
Preț: 17,50 lei
25,00 lei (-30%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 336
Format: 13,5×21,5 cm
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Catherine Nay - O PUTERE NUMITA DORINTA.

Fascinată de oamenii care deţin puterea, de destine şi culise politice, Catherine Nay a devenit celebră datorită cărţilor publicate despre preşedinţii francezi ai ultimelor decenii:
Giscard d’Estaing,
Mitterrand,
Chirac.

Cei care, de mai bine de treizeci de ani, urmăresc ascensiunea neobosită a lui Nicolas Sarkozy nu pot să nu se întrebe: de unde vine energia ieşită din comun a acestui atlet al politicii? Ce dorinţă de revanşă ascunde ambiţia sa? Încercând să răspundă la aceste întrebări, Catherine Nay, expertă în monştrii sacri ai politicii franceze, explorează în toate sensurile biografia oficială şi clandestină a acestui copil al anilor ’50, care, fapt rarisim într-o naţiune devotată elitelor, a început prin a lipi afişe, urcând una câte una treptele puterii: primar de Neuilly, deputat, ministru de finanţe, ministru de interne, preşedinte al Franţei.

Analiza ascensiunii actualului preşedinte francez e făcută în maniera unui „bildungsro-man“. Niciuna dintre etapele formării sale nu este omisă: copilăria, adolescenţa, tinereţea şi maturitatea, reunite în jurul a două axe: politica şi familia. Dar şi iubirea, fiindcă Nicolas Sarkozy este dependent de afecţiunea unei femei, fapt subliniat în dese rânduri de autoare. Atenţia acordată detaliului şi anecdotele picante îi dau cărţii un aer de taifas. Însă în spatele tonului lejer, de multe ori elogios — Sarkozy fiind comparat chiar cu tânărul Bonaparte — se ascunde privirea ironistului, care constată cu luciditate cru-zimea jocurilor şi a aranjamentelor politice.

Catherine Nay s-a născut în 1944. Jurnalistă de profesie, exercită actualmente funcţia de editorialist la postul de radio Europe 1, unde are o emisiune săptămânală de comentarii caustice asupra evenimentelor la zi, verbul ei necruţând pe nimeni.

Cea mai recentă biografie semnată de Catherine Nay aduce în prim-plan un personaj controversat al scenei politice actuale: Nicolas Sarkozy.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Memorialistica

Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.