O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu

O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu
-16%
Preț: 21,80 lei
25,95 lei (-15,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Manuale scolare

DESCRIERE

„In 10 decembrie 1987, niste necunoscuti incendiau, in semn de revolta, imensa statuie a lui Lenin care se afla pe atunci in fata Casei Presei Libere (fosta Casa Scinteii). Intr-un gest temerar, ei au scris pe soclul statuii:„Dati-ne tara inapoi!”. Istoria ne invata insa ca zeii si credinta in ei nu mor, chiar daca statuile ard. Nu intimplator, acest manual, primul de istorie a comunismului din Romania, apare abia la 18 ani de la caderea regimului. Traim inca intr-o lume care se fereste sa vorbeasca deschis despre trecut. Vrem sa va desprindem de ea.” (Dr. Marius Oprea, Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania)
Manualul dezbate subiecte precum economia, viata cotidiana, politica externa, rezistenta si disidenta in timpul regimului comunist, precum si informatii privind comunismul interbelic sau unele evenimente de dupa anul 1989. Istoria comunismului va fi introdusa ca obiect de studiu optional la liceu, incepind cu anul scolar 2009/2010, la recomandarea Raportului redactat de Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste, raport aprobat de Parlamentul Romaniei, si a curriculei aprobate de Ministerul Educatiei si Cercatarii.

Volumul este insotit de DVD, realizat de IICCR cu sprijinul Televiziunii Romane si TVR Media. Intitulat„O zi la Televiziunea Romana in 1988”, acesta prezinta exemple de emisiuni difuzate in cele doua ore de program al TVR din 1988.  DVD-ul constituie o sursa istorica, prezentata in forma video, insotita de exercitii

Autori: Dorin Dobrincu, Mihai Stamatescu, Raluca Grosescu, Liviu Plesa, Sorin Andreescu, Andrei Muraru


NUMAR PAGINI:     192
FORMAT:    205x260

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.