Noul Manual TAT

Noul Manual TAT
-20%
Preț: 19,92 lei
24,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-90-9
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 256
Categoria: Curs

DESCRIERE

Consacrată utilizării TAT - Thematic Apperception Test -, această lucrare, destinată atât studenţilor în psihologie clinică şi în psihopatologie, cât şi psihologilor practicieni, expune metoda de analiză şi de interpretare elaborată pornind de la cercetările lui Vica Shentoub şi ale succesorilor săi.
Alături de testul Rorschach, această lucrare proiectivă se dovedeşte extrem de pertinentă în explorarea aprofundată a funcţionării psihicului uman. Autorii şi-au extins cercetările dintr-o perspectivă psihanalitică, prezentând o teorie a "procesului TAT" şi analizând diferitele comportamente psihice care-i permit subiectului să construiască o relatare.
Autorii propun o metodologie riguroasă pentru utilizarea clinică a testului. Conceput ca un manual, cartea încearcă să prezinte:

- specificitatea materialului TAT în aspectele sale manifeste şi latente, dimensiune originală rareori luată în calcul;
- fişă de despuiere (noua versiune) ce permite urmărirea felului în care se construiesc relatările, identificarea precisă a mecanismelor de apărare şi articulările lor;
- ilustrări clinice care evidenţiază modalităţile de funcţionare ale diferitelor organizări psihopatologice.

Francoise Brelet-Foulard: Profesor emerit de psihologie clinică la universitatea Paris XIII. Membră a Asociaţiei Psihanalitice din Franţa.
Catherine Chabert: Profesor de psihopatologie la universitatea Paris V. Membră a Asociaţiei Psihanalitice din Franţa.

Cu colaborarea lui:
Catherine Azoulay, Marie-Jose Bailly-Salin, Krinio Benfredj,
Monika Boekholt, Michele Emmanuelli, Michele Martin,
Estelle Monin, Marion Peruchon, Annick Sauvage

Titlul original: Le Nouveau manuel du TAT
Publicată de:
Limba originală: franceză
Traducere: Daniela A. Luca

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.068 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.