Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea speciala - Analiza comparativa, noutati, explicatii, comentarii

Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea speciala - Analiza comparativa, noutati, explicatii, comentarii
-15%
Preț: 63,75 lei
75,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2016
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Ținand cont de faptul ca lucrarea Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea speciala urmarește sa constituie un instrument util de lucru, in primul rand pentru practicienii dreptului, dar nu numai, intr-un format sintetic, dar care sa ofere cat mai multe informații, am recurs la o abordare pe care am incercat sa o adecvam acestor cerințe.

Am procedat la comentarea articolelor din Codul de procedura penala, insa nu le-am tratat ca pe o simpla succesiune de texte de lege, ci am urmarit, permanent, corelarea acestora, pentru a surprinde sensulși finalitatea lorși pentru a aprofunda conținutul instituțiilor de drept procesual penal, privite intr-o armonie juridica a intregului.

Am insistat mai ales acolo unde au aparut reglementari noi, cum ar fi arestul la domiciliu, camera preliminara, acordul de recunoaștere a vinovației etc., precumși acolo unde dispozițiile legii vechi au suferit modificari semnificative, examenul comparativ dintre Codul de procedura penala in vigoareși Codul anterior reprezentand o preocupare constanta a autorilor.

Nu am ocolit semnalarea unor inadvertențe sau sesizarea unor aspecte care pun in dificultate aplicarea unor norme de procedura, argumentate cu punctul nostru de vedere, in ideea de a atrage atenția asupra lor atat practicienilor, catși legiuitorului.

Pentru ca o prezentare dedicata strict aspectelor practice ar fi de multe ori saraca sau insuficient de explicita, am adaugat de multe oriși succinte examinari teoretice, bazate de o doctrina care este deja bine conturata.

Pentru ca argumentele de doctrinași problemele cu caracter practic sa se imbineși sa se regaseasca in comentariileși notele care insoțesc textele de legeși pentru a fi cat mai mult in actualitate cu chestiunile de drept care deja iși fac simțita prezența, am apelat la contribuția unor practicieni cu multa experiența, respectiv judecatori din cadrul Curții de Apel Brașov, carora le suntem recunoscatori pentru sprijinul acordat.


Autor: Alexandru Vasiliu, Radu Gheorghe
Ed. coord. de: Nicolae Volonciu
Data aparitiei: Martie 2016
Format: A5
Pagini: 500

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.