Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila. Editia a 5-a actualizata la 26 februarie 2016

Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila. Editia a 5-a actualizata la 26 februarie 2016
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Cod

DESCRIERE

Legea de punere in aplicare. Reglementarea anterioara. Decizii ale Curtii Constitutionale. Recursuri in interesul legii. Hotarari prealabile. Legislatie conexa. Index alfabetic.

Studiu introductiv– Analiza modificarilor aduse prin O. U. G. nr. 1/2016– Nicolae-Horia Tit.

Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila reuneste cele doua noi legi in materie civila si de procedura civila, oferind o baza teoretica de studiu practicienilor, cadrelor didactice, studentilor, dar si tuturor celor implicati in interpretarea si aplicarea noilor dispozitii.

Editia de fata cuprinde modificarile aduse prin O. U. G. nr. 1/2016 (M. Of. nr. 85 din 4 februarie 2016), ca urmare a constatarii, prin Decizia nr. 895/2015 a Curtii Constitutionale, a neconstitutionalitatii dispozitiilor privind incuviintarea executarii silite de catre executorii judecatoresti.

Cartea Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila include un studiu introductiv, realizat de avocat dr. Nicolae-Horia Tit, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatii„Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in care sunt evidentiate, succint, principalele modificari aduse prin O. U. G. nr. 1/2016, cu referire la inregistrarea cererii de executare, incuviintarea executarii silite, titlurile executorii, executarea silita prin poprire, executarea ipotecii mobiliare, efectele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 895/2015 si regulile de aplicare in timp a O. U. G. nr. 1/2016.

Sub fiecare articol al celor doua coduri sunt indicate textele corespondente din actele normative care au fost abrogate si al caror continut a fost absorbit in noile reglementari (Codul civil de la 1864, respectiv Codul de procedura civila de la 1865, Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958, Legea nr. 105/1992, O. G. nr. 5/2001 sau O. U. G. nr. 119/2007); in plus, acolo unde este cazul, se fac trimiteri la legislatia conexa.

De asemenea, in lucrarea Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila sunt redate extrase din deciziile Curtii Constitutionale prin care s-a constatat neconstitutionalitatea unor dispozitii ale noului Cod de procedura civila, precum si din deciziile in interesul legii si hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Precizam ca motivarea integrala a acestor decizii poate fi consultata online la adresa http://bibliotecahamangiu. ro/.

Pe langa cele doua noi coduri, sunt prezentate in extras Legea nr. 71/2011 de punere in aplicare a noului Cod civil, Legea nr. 76/2012 de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila si Legea nr. 2/2013 prin care s-a amanat aplicarea unor dispozitii procedurale pana la 1 ianuarie 2016, termenul fiind ulterior prorogat, prin O. U. G. nr. 62/2015, pana la 1 ianuarie 2017.

Noul Cod civil. Noul Cod de procedura civila mai contine cate o tabla de materii detaliata, precum si cate un index alfabetic pentru fiecare cod, care nu fac parte din textul oficial, ci au fost intocmite pentru a facilita orientarea si identificarea mai rapida a institutiilor/cuvintelor-cheie cautate.


Anul aparitiei: 2016
Format: 16, 5x23, 5 cm
Nr. pagini: 813

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.