Norme de drept international privat in materie civila si comerciala in dreptul european

Norme de drept international privat in materie civila si comerciala in dreptul european
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 444
Format: 145x205 mm
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

In contextul unei piete comune la nivelul Uniunii Europene, guvernate de libera circulatie a persoanelor, serviciilor, capitalurilor si a hotararilor, statele membre si-au transferat o parte din suveranitatea in reglementarea aspectelor de drept international privat catre legiuitorul european, creandu-se astfel un sistem unitar de reglementare care poarta denumirea de drept international privat european.

Lucrarea Norme de drept international privat in materie civila si comerciala in dreptul european analizeaza, de o maniera teoretica, dar mai ales practica, cele mai importante reglementari in acest domeniu, a caror aplicare devine esentiala ori de cate ori raporturile juridice intre persoanele de drept privat dau nastere unor conflicte de legi, prin existenta unui element de extraneitate in cuprinsul lor. Sunt examinate solutiile uniforme in materia competentei jurisdictionale de solutionare a litigiilor cu element strain, a legii aplicabile contractului, a efectelor pe care hotararile judecatoresti straine le produc in alt stat membru, avand in vedere aici problema recunoasterii si a punerii in executare a hotararilor straine, si, nu in ultimul rand, in materia furnizarii de documente si obtinerii de probe din strainatate.

Cartea Norme de drept international privat in materie civila si comerciala in dreptul european ofera o imagine complexa a problemelor de drept material, conflictual, procesual civil si chiar de arbitraj comercial international, fiind destinata atat teoreticienilor, cat si practicienilor dreptului, care doresc sa obtina o imagine comprehensiva asupra regimului de drept international privat aplicabil in cadrul Uniunii Europene, prin raportare si la practica vasta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene.
 ISBN: 978-606-27-1582-3

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.