Nicolae IORGA, Istoria Romanilor - Volumul X. 1. Intregitorii. Volumul X. 2. Omagiul Succesorilor

Nicolae IORGA, Istoria Romanilor - Volumul X. 1. Intregitorii. Volumul X. 2. Omagiul Succesorilor
-30%
Preț: 58,80 lei
84,00 lei (-30%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Pagini: 632
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Republicarea monumentalei sinteze asupra istoriei romanilor a marelui savant si patriot Nicolae Iorga, la jumatate de secol de la prima sa editare, este menita sa inlesneasca specialistilor si publicului larg, dornic sa desluseasca tainele trecutului, cunoasterea si aprofundarea unei lucrari fundamentale a istoriografiei nationale, din ce in ce mai greu de procurat odata cu scurgerea anilor.
 
Din uriasa productie stiintifica dedicata istoriei romanesti, lucrarea in discutie este cea mai intinsa, reprezentand totodata ultima sinteza elaborata de eminentul polihistor care infatiseaza devenirea poporului roman din cele mai vechi timpuri, pana spre sfarsitul perioadei interbelice, motiv suplimentar pentru a suscita o atentie particulara.

X. 1 Volumul analizeaza istoria romanilor de la abdicarea principelui Alexandru Ioan Cuza pana la Primul Razboi Mondial. Este un rastimp agitat, cu accelerarea vadita a unor procese istorice, cu fapte aparent benefice romanilor, elemente contrazicatoare, aparitia unor personalitati care vor modela semnificativ istoria noastra.

x. 2 Volumul atesta de ce editorii au preferat pentru volumul X2 al Istoriei Romanilor actuala structura, cuprinzand in prima ordine opiniile unor prestigioase personalitati asupra ilustrului lor predecesor Nicolae Iorga, Patriarhul istoriografiei nationale, apoi o serie de documente referitoare la aparitia Istoriei Romanilor.

Nr. de pagini: 632
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.