Nervi, Laurentiu-Ciprian Tudor, CREATOR

Nervi, Laurentiu-Ciprian Tudor, CREATOR
Preț: 24,09 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Poezie

DESCRIERE

"Nervii" lui Laurentiu-Ciprian Tudor sunt simpatici pentru ca iau foc din toate partile. Poezia lui devine un jurnal inspirat de toate sectoarele vietii. Cand simbolist exasperat de targul de provincie si catusele vietii de familie, cand ironist al bizareriilor comuniste, cand trubadur al frumusetii, poetul e viu si aproape. Om inteligent, el nu lasa nervii sa-l faca de ras, dar nici nu-i musamalizeaza ca un academician scortos. Fiecare poem e o mini-poveste sau o constatare energica. Cum se poate deduce, Tudor nu erupe fericiri si nici jelanii, dar isi instruna atat de destept intristarile, incat textele lui devin, paradoxal, ironice. iar daca nu ai scapat nervii in criza, ai manuit frustrarile in luciditate captivanta.  ( Felix Nicolau )

Laurentiu-Ciprian Tudor

Nascut la 27 septembrie 1973 in Brasov. Este sociolog, consilier educational, trainer si formator. A aparut cu eseuri, interviuri si poezie in diferite cotidiane si reviste (Astra, Gazeta de Transilvania, Verso, Spatii culturale, Vatra veche, Q Magazine, Lumea credintei, Lumina, Caiete Silvane, Singur s. a. m. d.). A publicat pana acum cinci carti: „Teama de cerc si fuga dupa aripi” – poezie (Editura „Lux Libris” Brasov, 2003), „Memoria clipei sarutate – 70 cupidopoeme” – poezie (Editura „Lux Libris” Brasov, 2004), „Apostolul verilor” – poezie (Editura „Arania” Brasov, 2007), „Adevarul are coaja tare – convorbiri cu scriitorul Daniel Dragan” (Editura „Arania” Brasov, 2009) si „Capul cu pasari” – poezie (Editura „Arania” Brasov, 2012). Este vicepresedinte al Fundatiei Culturale „Arania” Brasov. Din decembrie 2007 este initiatorul, impreuna cu poetul Adrian Munteanu, a unui grup de scriitori si artisti din Brasov denumit Grupul de litere-sunete-si-culori „Caii verzi de pe pereti” care organizeaza seri de poezie si evenimente culturale.

 

Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 102
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.