Neculai Carlescu, Evaziunea fiscala. Comentarii si exemple practice - Editia a III-a revazuta si adaugita

Neculai Carlescu, Evaziunea fiscala. Comentarii si exemple practice - Editia a III-a revazuta si adaugita
-15%
Preț: 50,92 lei
59,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Procedura

DESCRIERE

Lucrarea prezinta intr-o maniera practica fenomenul evaziunii fiscale. Pentru o mai buna intelegere a textului legal, cat si a modalitatilor de comitere a infractiunilor, au fost folosite numeroase exemple si cazuri practice. In acest fel, cititorul poate privi legea cu ochii practicianului, poate intelege legea prin prisma realitatilor sociale.
Originalitatea abordarii nu rezida doar in ideile expuse, ci si in modul de analiza, care imbina partea de contabilitate cu partea juridica.

Despre editia 3

Editia 3 aduce numeroase elemente noi, unele de mare complexitate, fara a pierde din simplitatea si conciziunea stilului, ceea ce a generat o majorare a volumului lucrarii cu aproximativ 100 de pagini.  Necesitatea unei editii noi reiese din practica organelor judiciare care demonstreaza faptul ca modalitatile de sustragere de la plata taxelor si a impozitelor datorate statului au devenit din ce in ce mai sofisticate. Pe langa modalitatile„clasice” de sustragere de la plata taxelor si a impozitelor datorate statului, au aparut anumite metode„profesioniste”, concepute de oameni specializati, care constau in aplicarea frauduloasa a unor politici fiscale sau contabile ori in efectuarea unor inregistrari contabile inexacte.

Din cuprins

    cauzele si modalitatile de realizare a evaziunii fiscale
    distinctia dintre evaziunea fiscala si optimizarea fiscala
    aspecte comune infractiunilor prevazute de Legea nr. 241/2005
    infractiuni conexe infractiunilor de evaziune fiscala
    frauda fiscala„tip carusel” si implicatiile acesteia

Puncte forte

- numeroase exemple si cazuri practice
- decizii pronuntate recent de I. C. C. J. in materia evaziunii fiscale (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recurs in interesul legii)
- ample referinte bibliografice
- index alfabetic cu indicarea notiunilor esentiale
- tabele sintetice pentru exemplificarea situatiilor expuse

Despre autor

Neculai CARLESCU este procuror-sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti

Nr. de pagini: 544
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.164 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.