Născut a doua oară, din tată psihanalist

Născut a doua oară, din tată psihanalist
-20%
Preț: 17,52 lei
21,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-72-0
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 400
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cum lucrările de specialitate sunt, nu de puţine ori, voluminoase şi prea tehnice, doritorii de psihologie pot rămâne frustraţi. Colecţia de romane "Psy" le oferă în forma atractivă şi accesibilă a literaturii experienţa trăită, într-o psihoterapie, psihanaliză sau situaţie de viaţă, a întâlnirii cu propriul suflet, nu numai în varianta sa diurnă, ci şi nocturnă. Cine doreşte să se înţeleagă mai bine, să-şi realizeze posibilităţile la un nivel cât mai înalt va găsi în romanele "Psy" tot atâtea incitaţii.
Roman al unei psihanalize, Născut a doua oară, din tată psihanalist este povestea unui om obişnuit care se re-descoperă pe sine într-o fascinantă aventură a tăcerilor şi cuvintelor ce rostesc o devenire.
În 1969, Haddad avea 29 de ani, era evreu tunisian şi inginer agronom. Căsătorit, tată a trei copii. Dar tot în 1969, îl întâlneşte pe Lacan: întâlnire providenţială determinată de dorinţa unei analize - experienţă care îl va metamorfoza definitiv. Căci Lacan, personaj controversat al istoriei psihanalizei, imposibil de încadrat în tipare, întreţine o relaţie aparte cu pacienţii săi, pentru care, aşa cum singur o spune, face "totul". Mărturia lui Haddad - "această povestire este un omagiu adus psihanalistului care a fost Jacques Lacan" - îşi are izvorul în dragostea autentică pentru omul care a fost "promotor al unei experienţe intelectuale unice, autentice, în care îţi jucai viaţa, uneori chiar cu riscul de a muri".
Joc şi luptă, iubire şi ură, eşecuri şi izbânzi, toate devenite amintire caldă, luminoasă a celui metamorfozat în sine însuşi, psihanalistul Gérard Haddad.
Gérard Haddad, inginer agronom, psihiatru şi psihanalist, a publicat L Enfant illégitime (Sources talmudiques de la psychanalyse), Manger le livre Grasset, 1984), Les Bibliocastes (Grasset, 1990), Freud en Italie (Albin Michel, 1994).

Titlul original: Le jour oa¹ Lacan m a adopté
Publicată de: Bernard Grasset, Paris, 2002
Limba originală: franceză
Traducere: Mariana Petrişor

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.101 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.