N. Steinhardt despre Eliade, Cioran, Ionescu si Noica de Florian Roatis

N. Steinhardt despre Eliade, Cioran, Ionescu si Noica de Florian Roatis
-16%
Preț: 20,96 lei
24,95 lei (-15,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 288
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

„De la intrarea sa in literatura sub semnul lui Antisthius si pina in ultima parte a vietii, N. Steinhardt a consacrat mai multe scrieri personalitatilor si operelor lui Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu si Constantin Noica. Pe linga articolele aparute de-a lungul timpului in diferite volume antume sau postume, editia de fata include alte doua texte despre Noica, ramase in reviste, si doua despre Eliade, dintre care unul inedit, descoperit in Arhiva Manastirii Rohia.” (Florian Roatis)Tineretea monahului mirean • Mircea Eliade: cum il vad • O mare bucurie • In genul lui... Emil Cioran • Cazul Fitzgerald sau revelatiile de la 3 a. m. • Eugen Ionescu, antiabsurdul • In vizita la morti • Catharii de la Paltinis • Putine cuvinte despre singuratatea lui Noica • Noi „cuvente den batrini”


Florian Roatis (editor)

Florian Roatis, eseist si istoric literar, doctor in filosofie, membru al comitetului redactional care se ocupa de editarea operelor complete ale lui N. Steinhardt, publicate de Editura Polirom in colaborare cu Manastirea Rohia. Dintre volumele seriei de autor „N. Steinhardt” Florian Roatis a ingrijit pina in prezent Principiile clasice si noile tendinte ale dreptului constitutional (2008), Critica la persoana intii (2011), Prin altii spre sine (2012) si Convorbiri cu Zaharia Sangeorzan si Nicolae Baciut (2015). Despre N. Steinhardt a mai publicat: N. Steinhardt in evocari (Polirom, 2012), N. Steinhardt in interviuri (Aius, 2014) si N. Steinhardt. Cultura si credinta. Caietele de la Rohia (I-III) (Scoala Ardeleana, 2016). Alte carti publicate: Pasoptismul, o filosofie romaneasca a istoriei (2001), De la Dimitrie Cantemir la N. Steinhardt (2002), Pledoarie pentru filosofia romaneasca (2006), Confluente filosofico-literare (2008) etc.


Nr. de pagini: 288
Anul aparitiei: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Proza diversa

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.