Monahismul Ortodox Romanesc. Istorie, contributii si repertorizare, volumul II

Monahismul Ortodox Romanesc. Istorie, contributii si repertorizare, volumul II
-10%
Preț: 288,00 lei
320,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cunoasterea istoriei monahismului ortodox romanesc si a contributiei lui la promovarea culturii si artei romanesti in toate formele de manifestare( caligrafiere de manuscrise, tiparirea de carte bisericeasca, a lucrarilor cu profil istoric, literar sau de alt gen scrise de monahi, dar si arhitectura, pictura, iconografie, broderie, muzica, etc.) este un act de demnitate si o datorie a noastra de a respecta, pastra si promova valorile spirituale, istorice si culturale ale poporului roman, se arata in Cuvantul Inainte al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Volumul al II-lea al cartii este impartit in doua capitole: Spiritualitate-Cultura-Arta si Comuniune fraterna inter-ortodoxa. Manastirile Romanesti- Factor de unitate inter-ortodoxa.

In primul capitol al cartii, cititorii pot lectura articole ca: Spiritualitate monahala romaneasca: Isihasm, paisihasm, note disctincte fata de monahistmul altor Biserici Ortodoxe. Sfintii Cuviosi din manastirile romanesti. Biblioteci de manastire. Contributia monahismului la activitatea social-filantropica a Bisericii Ortodoxe Romane.

In al doilea capitol pot fi citite articole ca: Legaturile romanilor cu Muntele Athos. Manastiri romanesti „inchinate”. Consideratii privind statutul manastirilor din Tara Romaneasca inchinate Sfintelor Locuri (secolele XVIII – XIX). Proprietati manastiresti. Secularizarea din 1860-1864.

 

Numar pagini: 1200
Format: 23x32
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.