Modele de indrumare duhovniceasca in Biserica Primara

PRP: 57,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 48,45 lei
Diferență: 8,55 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

 

Cartea profesorului ortodox George E. Demacopoulos are ca subiect evolutia si istoria pastoratiei sau a purtarii de grija duhovnicesti fata de mireni si monahi deopotriva. Autorul pune in special accent pe metoda pastorala a cinci mari personalitati ale Bisericii primare: Sfantul Atanasie cel Mare, Sfantul Grigorie din Nazianz, Fericitul Augustin, Sfantul Ioan Casian si Sfantul Grigorie cel Mare.

„Indrumarea duhovniceasca a cunoscut multe forme in cadrul crestinismului primelor veacuri. Criteriile pe baza carora autoritatile crestine isi alegeau succesorii si metodele pastorale predate acestora variau cat se poate de mult, mai ales in perioada de dupa convertirea lui Constantin. Pe masura ce scaunele episcopale au fost ocupate intr-o masura tot mai mare de crestini nevoitori, notiunile ascetice de indrumare duhovniceasca au devenit predominante printre laicii din Biserica. Aceasta tranzitie nu a fost insa lina, multe personalitati avand idei contradictorii despre masura in care conceptele ascetice de indrumare duhovniceasca ar trebui insusite de intreaga Biserica. Cu trecerea timpului, crestinii – atat cei din Apus, cat si cei din Rasarit – au adoptat o sinteza intre modelul clerical si cel ascetic, potrivit careia autoritatea apartine clerului, dar experienta ascetica reprezinta unul dintre principalele criterii de alegere a episcopilor. Mai mult, numeroase metode de indrumare pastorala provenite din cadrul comunitatii ascetice au ajuns sa fie definitorii pentru religiozitatea medievala.”

George E Demacopoulos
(profesor universitar si director al Orthodox Christian Studies Center,  din cadrul Universitatii Fordham)

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0505 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.