Modelare economica. Teorie si studii de caz. Editia a II-a

Modelare economica. Teorie si studii de caz. Editia a II-a
-5%
Preț: 47,50 lei
50,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Managementul financiar-bancar are la baza procesul de luare a deciziilor. Elaborarea deciziilor este o arta sau talent obtinut dupa o lunga experienta de „incercari si greseli”. Pentru a mentine o firma la un nivel satisfacator de eficienta in raport cu concurenta sunt necesare decizii prompte si exacte, care sa ofere cadrul adecvat de elaborare a deciziilor.

Inceputurile abordarii cantitative prin modelarea proceselor economice au la baza modelul matematic utilizat in domeniul stocurilor.

In studiile de prognoza economica se utilizeaza modele statistico-econometrice, care ofera posibilitatea efectuarii unor masuratori exacte. De asemenea, metodele si modelele econometrice sunt utilizate in analizele financiar-bancare cantitative.

Economia de piata a condus la imbunatatirea raporturilor consumatori-intreprinzatori prin management si marketing, bazate pe o informare in timp real, utilizand posibilitatile informaticii. Managerii cauta noi metode de integrare a domeniilor de activitate prin care firma sa isi creeze avantaje fata de concurenti si sa aleaga alternativele optimale. Pentru aceasta, entitatile economice si organismele internationale apeleaza la metode statistico-matematice, cibernetice, informatice, la metode ale stiintelor aplicative tehnice si economice integrate logic prin conceptele teoriei sistemelor si teoriei deciziei. Modelele s-au concretizat astfel si acestea se utilizeaza, adaptate, la analiza riscurilor, activitatii financiar-bancare, monetare, atat la nivelul microeconomic, cat si macroeconomic.

Lucrarea se bazeaza pe o larga bibliografie, materiale si lucrari care au aparut si in care sunt tratate aspecte privind metodele si modelele utilizate in management economic, in general, precum si in cel financiar-bancar, in special.

Aceasta lucrare se adreseaza specialistilor, precum si tuturor acelora preocupati de efectuarea unor analize economico-financiar-bancare din punct de vedere cantitativ.

An aparitie 2019
Nr. de pagini 404
Format 17x24

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.