Misiunea sacramentala a Bisericii Ortodoxe in context european, Sorin Selaru

Misiunea sacramentala a Bisericii Ortodoxe in context european, Sorin Selaru
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie

DESCRIERE

Actualul context european constituie pentru Biserica noastra, in acelasi timp, o provocare majora, dar si o sansa. Este vorba de o provocare generala legata de situarea geo-politica a tarii noastre si de fenomenele specifice cu care se confrunta crestinismul pe batranul continent. Profunda criza moral-spirituala europeana marcata de intensificarea individualismului si de ispita unei unitati pragmatice materialiste, nivelatoare de identitati, a antrenat, si continua sa antreneze, o relativizare a valorilor crestine si o maximizare a valorilor economice, o degradare a vietii crestine in general si, prin urmare, a constiintei eclesiale, adica o diluare a sentimentului apartenentei la Biserica, daca ar fi sa se enumere doar unele dintre consecintele ei.

Apoi, Biserica noastra s-a trezit confruntata cu fenomenul migratiei masive a credinciosilor ortodocsi romani catre orizonturi mai propice din punct de vedere economic, dar marcate atat de secularizarea profunda a societatii, cat si de pluralism cultural si religios. Pe de alta parte, Europa de azi constituie o sansa pentru Biserica noastra deoarece, in acest cadru al unei Europe unite, este chemata sa se exprime si sa contribuie in mod specific la conturarea unui model european imbunatatit.

Misiunea pastorala s-a accentuat si a capatat noi valente prin efortul de acompaniere al credinciosilor ortodocsi si de creare a numeroase structuri eclesiale in tarile occidentale ale Europei, cooperarea si dialogul ecumenic si interreligios devenind un mod normal si constant de vietuire. in acelasi timp, noul context multi-cultural si multi-religios european in care isi desfasoara astazi misiunea Biserica noastra, ofera o sansa insemnata de anticipare a provocarilor cu care se va confrunta Biserica Ortodoxa Romana la ea acasa in viitorul foarte apropiat. in acesta perspectiva, Reprezentanta Patriarhiei Romane pe langa institutiile europene a organizat la Bruxelles, in perioada 28 iunie – 1 iulie 2011, simpozionul international cu tema „Misiunea sacramentala a Bisericii Ortodoxe in context european”, volumul de fata continand referatele sustinute de profesorii romani prezenti la eveniment.

 

Numar pagini: 463
Format: 15x21
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.083 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.