Mircea Platon, Constiinta nationala si statul reprezentativ

Mircea Platon, Constiinta nationala si statul reprezentativ
Preț: 45,80 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

”Daca romanii se simt haituiti, e pentru ca au acceptat sa fie redefiniti ca trib. E timpul, cred, sa redevenim o natiune. Pentru asta, ne trebuie o constiinta nationala. Adica, mai intai si mai presus de toate, o constiinta. Cartea de fata se vrea o manifestare de constiinta, si de constiinta istorica. Acceptata ca atare, poate deveni nu doar mijloc de raliere– pentru ca multi ne raliaza la stat pe loc– ci si punct de pornire.”
Mircea Platon

Nascut la 23 iunie 1974 in Iasi, Mircea Platon a debutat cu poezii in presa culturala si de tineret a anilor’80 (Cronica, Revista de limba si literatura romana, Astra s. a.). Si-a inceput activitatea publicistica in anul 1995, cu articole in ziarul iesean Monitorul (actualmente Ziarul de Iasi). Tot in 1995, odata cu publicarea volumului Maresala D’Ancre, initiaza traducerea operelor dramatice ale poetului romantic francez Alfred de Vigny. Interesul pentru teatru se concretizeaza si in traducerea piesei Viata si moartea doctorului Faust zugravite intr-o farsa cu nazbatii de-ale lui Arlechino si Scaramouche (1697) de William Mountfort precum si in publicarea dramei Liga oamenilor cinstiti de Pan M. Vizirescu, piesa scrisa la sfarsitul anilor 1930 si adaptata pentru teatru radiofonic, dupa tiparirea ei, la sfarsitul anilor 1990. In anul 1996 ii apare prima carte originala,“Paseism polemic sau Incercare de nationalism critic”. Intre 1996– 2010 publica alte zece carti originale, patru carti de traduceri, din engleza si franceza, si nenumarate articole si studii in Convorbiri Literare, Vatra, Idei in dialog, Revista 22, Contemporanul, Cuvintul, Gandirea (serie noua), Verso, Cotidianul– LA&I, Ziua, Ziuaveche. ro, Ziua de Iasi, Romania libera, Cuvantul romanesc (Hamilton), Tabor, Evelyn Waugh Newsletter and Studies, The Quarterly Review, Front Porch Republic, Intellectual History Review, History of Political Economy, French History etc.

In anul 2009 Academia Romana i-a decernat Premiul“Lucian Blaga” pentru cartea Cine ne scrie istoria?, Editura Timpul, Iasi, 2007. E casatorit si are doi copii.

Nr. de pagini: 328
Anul aparitiei: 2011

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.