Minodora Dobreanu - Biochimie clinica. Implicatii practice - Editia a II-a

Minodora Dobreanu - Biochimie clinica. Implicatii practice - Editia a II-a
-5%
Preț: 123,50 lei
130,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2016
Pagini: 586
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Aceasta a II-a editie a cartii - Biochimie clinica. Implicatii practice, consolideaza informatiile din domeniul biochimiei clinice si, in acelasi timp, le completeaza cu date noi si capitole recent introduse in tematica de pregatire a medicilor specialisti in medicina de laborator. Rod al efortului a patru colective de la trei universitati de prestigiu din tara, precum si al Asociatiei Laboratoarelor din Romania, lucrarea devine atat un manual-curs de baza pentru studenti, dar si un material de referinta pentru tinerii specialisti si rezidenti in procesul de instruire, oferind acele date care sa asigure cunostinte teoretice solide, apicabile in practica.
 
Explicatiile clare, insotite de reprezentatii grafice, de ilustratii si tabele alb-negru si color de foarte buna calitate, de prezentari de cazuri si comentarii vor face lectura deosebit de atractiva si materialul didactic usor de memorat.

Cuprins: Aspecte moleculare ale vietii– Compozitia chimica si organizarea materiei vii. Echilibrul hidro-electric. Homeostazia calciului, fosforului, magneziului. Echilibrul acido-bazic al organismului. Hemoproteine si metabolismul fierului. Vitaminele si importanta lor medicala. Metabolismul carbohidratilor. Metabolismul lipidelor/lipoproteinelor si ateroscleroza. Aminoacizii: structura, clasificare, metabolism. Proteine– structura, functii si metabolism– Proteinele plasmatice. Metode de separare si caracterizare a proteinelor. Concepte de baza in interpretarea variatiilor patologice ale enzimelor serice. Biochimia, fiziologia si patologia hemostazei. Receptorii celulari si mecanismele de transductie a semnalului. Hormonii hipofizari si tiroidieni. Considerente practice in determinarea in laborator a hormonilor. ADN– organizare, replicare si reparare. ARN– transcriere, prelucrare si reglarea exprimarii genice. Aspecte paraclinice si metabolice in proliferarile maligne. Patochimia funtiilor renale. Patochimia functiilor hepatice. Patochimia tubului digestiv. Biochimia inimii. Abrevieri. O cronologie a biochimiei. Valorile normale si limitele de decizie clinica ale testelor de laborator. Index de subiecte.

Adresabilitate: Studenti in medicina, rezidenti, medici de laborator, biochimisti, medici de alte specialitati.

Nr. de pagini: 586
Nr. de imagini: 292
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.109 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.