Mihail Udroiu, Sinteze de drept penal. Partea speciala

Mihail Udroiu, Sinteze de drept penal. Partea speciala
-15%
Preț: 152,15 lei
179,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 952
Format: Necartonata
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Mihail Udroiu „Mihail Udroiu, Sinteze de drept penal. Partea speciala" de la editura C. H. BECK

Scrisa de unul dintre membrii Comisiei de elaborare a proiectului Codului penal, lucrarea contine un comentariu aprofundat si clar al noilor institutii de Drept penal, Partea speciala, in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se aplica in practica noile dispozitii penale.

Lucrarea nu contine doar informatii complete pe fiecare tema de Drept penal, Partea speciala, dar si acele detalii care fac diferenta in sustinerea oricarui examen, fie de licenta, de admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari. Lucrarea acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice, in acest sens:

 • sunt evidentiate operatiile gandirii – analiza, sinteza, generalizare – si trasaturi ale procesului de gandire, cum ar fi: flexibilitatea si dimensiunea critica in analiza institutiilor dreptului penal;
 • tratarea subiectelor angajeaza cat mai multe posibilitati de analiza, de sinteza si de generalizare din partea candidatilor.

Din aceasta perspectiva, prezenta lucrare constituie una dintre cele mai performante carti de Drept penal, Partea speciala, in intelegerea si aplicarea Codului penal.

Cuprinde

 • analiza sistematica a temelor esentiale de Drept penal, Partea speciala;
 • analiza deciziilor Curtii Constitutionale, precum si a tuturor solutiilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in februarie 2020;
 • jurisprudenta recenta relevanta in aplicarea Codului penal (in mare parte nepublicata);
 • corelatiile necesare unei bune intelegeri a materiei.

Puncte forte

 • una dintre cele mai performante carti de Drept penal, Partea speciala in intelegerea si aplicarea Noului Cod penal;
 • informatii complete pe fiecare tema de Drept penal, Partea speciala;
 • structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea facil de parcurs;
 • analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in februarie 2020;
 • analiza deciziilor Curtii Constitutionale;
 • bogata jurisprudenta a instantelor in aplicarea Codului penal;
 • acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice.

Despre autor
Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Codului penal si al proiectului Codului de de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.ISBN: 978-606-18-0970-7

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.