Mihail Kogalniceanu. Opere - Editie ingrijita de Mihai Papuc

Mihail Kogalniceanu. Opere - Editie ingrijita de Mihai Papuc
Preț: 150,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Personalitate exponentiala a pasoptismului, Mihail Kogalniceanu a avut un program personal, dar foarte „european” privind prosperitatea natiunii: emanciparea poporului, prin obtinerea independentei si prin unitate nationala; prosperitatea sociala si economica, obtinuta prin abolirea sclaviei, anularea privilegiilor feudale, improprietarirea taranilor si drepturile democratice pentru toti cetatenii. Dar si actiuni de propasire prin acte de cultura: fondarea literaturii nationale, dezvoltarea teatrului si a altor arte...

Cunoscut in cercul literatilor ca fondator al revistei „Dacia literara”, autor al Introductiei care a devenit programul pasoptismului/ al romantismului romanesc, iar in cel al istoricilor – ca ideolog al revolutiei si al Unirii Principatelor si ca prim-ministru care a citit in Parlament Declaratia de Independenta a Romaniei, Mihail Kogalniceanu e apreciat in toate ipostazele sale esentiale: scriitor si publicist; istoric si politician.
Editia cuprinde o selectie din cele mai reprezentative scrieri ale lui Mihail Kogalniceanu, oferind cititorului imaginea unei personalitati polivalente: om politic, scriitor, orator, publicist, intemeietor de reviste si gazete. In volum intra operele de fictiune si textele programatice, articolele care abordeaza probleme literare si culturale, naratiunile de inspiratie istorica, discursuri.
Destinata in primul rand studentilor, liceenilor, profesorilor si tuturor celor interesati de istoria si literatura romana pasoptista, cartea e suport stiintifico-didactic, dar si un bun cultural comun, la care trebuie sa aiba acces cititorul nostru de azi.

Volumul este aprobat de Comisia de selectie pentru editarea cartii nationale si editat cu contributia Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii.

Editie ingrijita de Mihai Papuc

Studiu introductiv de Eugen Lungu

Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 544
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.