Mihail Galateanu, Devorarea maestrului

Mihail Galateanu, Devorarea maestrului
-22%
Preț: 15,60 lei
20,00 lei (-22%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 80
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

„Întotdeauna Mihail Galatanu a fost un poet tematic si insistent. Pe langa faptul ca jongleaza de decenii cu bijuteriile mortii, se mai ocupa si cu epuizarea temelor pe care le frecventeaza: nu mai ramane nimic de cules dupa el – epigonii sunt sufocatiîn fasa. Fierbintelile carnii s-au racorit si au lasat scena libera pentru pre-funeralii initiatice. Abandonata este si retorica fastuoasa de altadata. Acum totul a devenit urgent, cu refrene scurte si initieri precise.”

Felix Nicolau
 
Qpoem este proiectul celei mai solidare comunitati de poeti si iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strans pe totiîntr-o uriasa fila comuna pe deasupra invidiilor. Astfelîncat,în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, asa cum centrul este peste tot.

Calin Vlasie

Mihail Galatanu (n. 11 septembrie 1963,în Galati), inginer de profesie, a desfasurat o bogata cariera publicistica si literara. Locuiesteîn Bucuresti. Membru al cenaclului Qpoem din 2015.

A publicat poezie, proza si eseu. Debuteaza editorial cu volumul de poezie„stiri despre mine”, Editura Litera, 1987, iar din 1993 si panaîn 2012, continua sa scrie si sa publice nu mai putin de saptesprezece volume de poeme.Între cartile de proza, amintim romanele„Mesterii de clopote”, Editura Matinal, 1999, pentru care obtine Premiul National pentru Proza„Liviu Rebreanu”, si„Mireasa fara corp”, Editura Muzeului Literaturii Romane, 2006. Volume de eseuri:„Literatura de cartier: Un (posibil) manifest al generatiei’90. Vol I: Orbirea lui Tiresias”, Editura Muzeului Literaturii Romane, 2007, si„Despre arta, misticism si nebunie. Corpus Christi”, Editura Paralela 45, 2009. Este tradusîn limbile engleza si italiana si distins cu numeroase premii literare, precum Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, acordat pentru poezie, pe anul 2003, pentru volumul„Mormantul meu se sapa singur”, Editura Vinea.
Anul aparitiei: 2016
Nr. de pagini: 80

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.063 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.