Mihai Cristian Apostolache - Legea 215/2001 a administratiei publice locale comentata si adnotata. Comentata si adnotata

Mihai Cristian Apostolache - Legea 215/2001 a administratiei publice locale comentata si adnotata. Comentata si adnotata
-15%
Preț: 42,50 lei
50,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 359
Categoria: Administrativ

DESCRIERE

Lucrarea cuprinde o analiza critica a normelor prevazute de legea-cadru a administratiei publice locale. Pentru a crea o imagine de ansamblu, autorul a realizat analiza normelor legii administratiei publice locale in corelatie cu norme cuprinse in alte acte normative cu aplicabilitate in domeniul administratiei publice locale, precum Legea nr. 393/2004 privind statutul alesilor locali, Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, O. G. nr. 35/2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale.
 
Lucrarea cuprinde elemente de doctrina, legislatie si jurisprudenta, care ofera cititorului posibilitatea sa cunoasca si sa inteleaga principalele institutii juridice cu care opereaza actul normativ, dar si modul in care sunt organizate si functioneaza autoritatile administratiei publice locale (primar, consiliu local, consiliu judetean, presedinte al consiliului judetean), raporturile dintre ele si raporturile acestora cu reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Dupa 14 ani de la adoptarea Legii nr. 215/2001 a administratiei publice locale, perioada in care Romania a cunoscut atat etapa de preaderare, cat si pe cea de postaderare la Uniunea Europeana, autorul a considerat ca este important sa incerce sa desluseasca intelesul dispozitiilor cuprinse in legea-cadru a administratiei publice locale, mai ales ca o parte a institutiilor juridice reglementate de acest important act normativ au cunoscut mutatii de substanta in aceasta perioada, iar altele, din cauza impreciziei reglementarii sau a existentei unor reglementari paralele, au creat serioase probleme in practica administratiei publice locale.

Lucrarea de fata se constituie intr-un instrument util atat pentru teoreticieni, cat si pentru practicieni din domeniul dreptului public si al administratiei publice locale.

Nr. de pagini: 359
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.