Mihaela Petrov, Victor Brauner

Mihaela Petrov, Victor Brauner
-20%
Preț: 165,60 lei
207,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

„In vreme ce o serie de personalitati romane, prin opera lor, au ajuns sa fie apreciate pe plan international – ma gandesc la Enescu, Brancusi, Ionescu, Cioran, Mircea Eliade –, opera lui Victor Brauner nu este inca suficient cunoscuta si pretuita asa cum ar merita. De aceea, ma bucura mult faptul ca Mihaela Petrov a ales ca tema a cercetarii si interpretarii sale aceasta opera.
Avand la dispozitie un mod de a patrunde originile operei brauneriene care m-a impresionat, autoarea reuseste sa faca accesibila viziunea lui Brauner despre lume. Interpretarile sale, rezultatul mai multor ani de munca laborioasa, odata publicate, vor face ca importanta lui Brauner sa fie, in sfarsit, pusa in adevarata lumina. Nu stiu pe nimeni, in cercul de prieteni, istorici de arta si filozofi ai artei, care sa fi patruns in opera brauneriana asa cum o face Mihaela Petrov.“ (Walter BIEMEL)

„Mihaela Petrov a ales un subiect extrem de ofertant, in care istoria artei, reconstructia arhivistica, biografia, simbolismul si istoria culturii in general trebuiau mobilizate si valorificate pentru definirea unui personaj pasionant, atat in planul creativitatii, cat si in plan strict omenesc. Ampla deschidere tematica este, totodata, un avertisment asupra dificultatilor pe care cercetatorul responsabil le are de depasit pentru a-si duce lucrarea pana la capat. Mihaela Petrov s-a achitat de aceasta provocare cu tenacitate si curaj. A avut sansa unor ani fertili petrecuti in Germania si Franta, ceea ce i-a permis o familiarizare cu colectiile de imagini si documente alcatuind laolalta corpus-ul braunerian. Vom avea astfel la indemana un set de informatii si analize de natura sa rotunjeasca in chip benefic portretul unui mare artist, a carui intelegere e inca departe de a fi epuizata.“ (Andrei PLESU)

„Pictura mea este autobiografica. Eu imi povestesc viata. Viata mea este exemplara, pentru ca este universala. Ea povesteste, de asemenea, reveriile primitive in forma si in timpul lor.“ (Victor BRAUNER, 1962)


Nr. de pagini: 224
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.