Mic ghid de parapsihologie (Andronovici Liviu)

Mic ghid de parapsihologie (Andronovici Liviu)
-20%
Preț: 15,70 lei
19,62 lei (-19,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007

DESCRIERE

"Nu trebuie sa fii profesor, inginer sau arhitect ca sa poti evolua spiritual. in domeniul acesta nu este nevoie de vreo pregatire, trebuie sa doresti, sa cauti, sa insisti, sa muncesti, perioada in care se deschid incet caile si vei incepe sa intelegi, sa vezi cu adevarat, sa iubesti si asa vei evolua.

   Ne nastem cu arhetipuri sau programe pozitive, dar prin educatie apar complexele. Aceste programe negative au aparut in fiinta noastra prin incalcarea legilor divine. Devierea comportamentala nu ar fi aparut daca ar fi existat comunicarea cu divinitatea. Decaderea accentuandu-se, omul a pierdut legatura cu divinitatea si astfel a aparut suferinta. Omul confunda acum suferinta cu lipsurile materiale, lipsa iubirii cu insatisfactiile, cunoasterea cu stiinta.
   Pentru cunoasterea legilor firii si pentru a nu mai incalca cele 10 porunci care sunt legi civice suntem obligati sa evoluam spiritual, sa cautam inaltarea, lumina, adevarul si iubirea universala, superioara, divina."


Fragmente

Capitolul II
ARTA DIVINATIEI

   2. 0. DIVINATIA

Divinatia este o tehnica de obtinere a informatiilor cu ajutorul unor entitati superioare, spirite inalte (ingeri, arhangheli, sfinti etc), prin intermediul unor obiecte.
Revelarea arhetipurilor prin divinatie este un ghid.
Divinatia incearca sa realizeze contactul constient dintre viata si arhetipurile care exista in fiinta omului. Deci fiecare om reprezinta un arhetip anume. Spre deosebire de ghicit, divinatia este racordarea la o banca de date, cunoscuta sub numele de biblioteca Akasha-ica. In meditatie, in asteptarea informatiei astrale, divinatia exclude gandirea.
Ca si consultant al acestor informatii, apare insa o mica problema in a intelege limbajul arhetipal, pentru ca interpretarea este spirituala iar traducerea este greoaie.
Omul de rand intelege greu divinatia pentru ca nivelul discutiei este prea general.
Complexele umane sunt programe negative, deprinse si invatate.
Ne nastem cu arhetipuri, cu programe pozitive dar, prin educatie, apar complexele. Aceste arhetipuri secundare au aparut prin incalcarea legilor divine. Devierea comportamentala nu ar fi aparut daca ar fi existat comunicarea cu Divinitatea. Decaderea accentuandu-se, omul a pierdut legatura cu Divinitatea si astfel a aparut suferinta. Omul confunda acum suferinta cu lipsurile materiale, lipsa iubirii cu insatisfactiile, cunoasterea cu stiinta.
Daca suntem pusi in fata arhetipului propriu il recunoastem oare? Il intelegem? Sub ce mod? Material, spiritual, pozitiv sau negativ?
Si probabil ca in loc sa ne inaltam, ne afundam mai tare, spunand: nu pot, nu am timp!


Aseaza-te in fotoliu si intra cat mai profound in stare alfa, apoi in stare theta. Acum poti sa-l rogi pe ghidul tau spiritual sa se materializeze. Poate fi unul singur sau mai multi ghizi. De obicei este de sex opus tie; daca-i barbat, apare in dreapta ta iar daca e femeie, in stanga. Poti sa-1 saluti acum. El este intotdeauna langa tine. Priveste-1, vezi cum este imbracat, cum are parul, barba, mustata, cati ani are si cum se numeste. Incearca sa asculti ce-ti spune. Tot acum poti intreba tot ce te framanta. Vei primi repede raspunsul. La final multumeste si iesi din starea alfa. La inceput pune intrebari simple ce au raspuns Da sau Nu; mai tarziu poti pune intrebari mai complicate ce impun comentarii.
Poti avea un inger pazitor, doi, trei - pana la zece; depinde de meritele tale.

   7. 13. SUPRACONSTIINTA

Supraconstiinta este deschiderea canalului de legatura cu campul informational al pamantului si cu alte niveluri cosmice prin intermediul schimbului de energie. Ea actioneaza pe chakra 7, Sahashrara, atunci cand este deschisa.
Cel care stie sa dirijeze deschiderea chakra-elor poate largi starea de constienta pana la iesirea spre ratiunea cosmica, cu care se poate comunica la nivel supramental. Folosind acest nivel, se pot accesa informatii privind trecutul si viitorul din campul informational al Pamantului. Aici este inregistrata si fixata valoarea adevarata si codificata a timpului.
La un nivel imediat inferior, constiinta actioneaza pe chakra 6, la nivel mental, unde se poate vedea si auzi tot ce se petrece la limita globului pamantesc. Centrul vointei se afla in hipofiza si, impreuna cu deschiderea celui de-al treilea ochi, creaza legatura cu supraconstiinta.
Atentie, la portile adevarului pot ajunge doar cei cu chakra 4 deschisa, cu inima, cu sufletul curat si plin de iubire.
Inainte de deschiderea supraconstiintei trebuie spus: Sa fie lumina si pace! Dimineata, va asezati intr-o pozitie comoda in...
pag. 99


parametrilor constiintei care dezvolta si celelalte calitati ca telepatie, telekinezie, hipnoza etc. Lumina constiintei lasa urme atat pe corpul fizic (ADN si ARN) cat si in materia corpurilor subtile; de aici numarul mare de forme ale memoriei: verbala, vizuala, fonica, tactila, motrice, intuitiva, emotionala, etc.

   7. 15. STRUCTURA MINTII

Mintea are trei straturi: 1- cel exterior, mintea constienta sau obiectiva; 2- stratul interior sau mintea subconstienta si 3- mintea supraconstienta sau cosmica.
In interiorul ei sunt trei calitati: sattva (superior), rajas (mediu) si tamas (inferior). Cele trei forme de existenta ale mintii sunt: 1 - cea calma si armonioasa care mediteaza, intuieste si pune intreabari inteligente; 2 - cea pasionala care doreste putere, posesiuni si 3 - cea inerta care doarme in intuneric.
Nu cooperati cu mintea, ea este foarte inselatoare; este ca untul, cand se intinde cand nu; este ca pasta de orez: cat timp este intreg este un individ, cand a fost macinat s-a pierdut; este ca o pana de scris, adica un instrument de redactat; este murdara, nu se bucura de virtutea altei persoane; datorita dorintelor devine agitata, iar valuri ca pasiunea, mania, credinta, detasarea, curajul sau discriminarea, orgoliul sau gelozia, nu fac altceva decat sa te arunce de pe un mal pe altul.
Mintea este formata dintr-o materie subtila, avand o mare forta. Samanta din care creste mintea este ego-ul. Ea este un depozit unde se pun etichete.
Mintea sattva-ica este cea inclinata catre buna dispozitie, alimentatie pura, studiul cartilor spirituale, meditatie etc. Mintea rajasica sau este o minte impura, supusa dorintelor, orgolioasa, egoista, lacoma, manioasa, pasionala etc, iar cea tamasica este o minte inerta.
Omul devine ceea ce gandeste. Daca gandeste ca este mar, aceasta devine; daca vrea sa fie Moise, atunci ca el va deveni.
Mintea, in stare de veghe, isi are sediul in creier. In stare de...


Capitolul VIII
CALITATILE OMULUI

   8. 0. FENOMENUL INEDIA

Unul dintre cele mai spectaculoase si rare fenomene este fenomenul Inedia. In limba Latina inseamna"fara hrana", adica fara mancare si fara bautura. Uneori, omul poate trai fara sa manance nimic, multi ani. Fenomenul apare rapid si este ireversibil. Persoana isi poate continua activitatile in mod normal, fara sa sufere si fara sa-si impuna aceasta situatie.
Corpul oscileaza ca greutate, dar nu slabeste mult, diferenta fiind de la cateva sute de grame pana la cateva kilograme. El poate trai numai cu energia corpului eteric pe care o primeste din exterior. Nu are nevoie nici de alimente nici de apa.
In momentul in care reincepe sa manance, organismul obtine un surplus prea mare de energie si moare. Orice incercare de alimentare duce la coma.
Corpul eteric sustine viata. Astfel se demonstreaza ca forta vitala a viului este sustinuta de corpul eteric sau corpul vital.
Forta vitala pe care o primim de la soare sau de la univers este absorbita de splina, care se comporta ca o prisma ce descompune lumina in culorile ei componente, ce sunt, apoi, repartizate in organism in functie de cerinte si necesitati.
Astfel, fiecare organ are nevoie de o lumina colorata, din spectrul solar.
Rosul este repartizat pentru sistemul circulator care este vital. Scade rosul, scade circulatia sanguina si apar problemele de sanatate. Daca exista in exces se poate transmite si altor persoane doar prin simpla prezenta.
Fluidul albastru si cel violet se unesc si ajuta functia glandelor de la nivelul gatului - tiroida si paratiroidele - ce regleaza metabolismul organismului.
Rosul si portocaliul se unesc spre centrul de la baza coloanei si...


8. 11. CITITUL CU PALMA

Citirea cu palma deschisa si cu ochii inchisi se face pentru a stabili incarcatura scrisului. In palma exista centri energetici corespunzatori celor 7 chakra-e cunoscute, care pot deveni oricand senzori pentru determinarea energiilor emanate de scrisul cuiva sau de continutul, bun sau rau, al acelui inscris. Astfel, poti citi o scrisoare fara sa o deschizi. Poti afla daca informatia din interior este buna sau rea.
Pentru a trezi acest vaz, care este ca si clarvederea (ochii din palma), trebuie sa faceti cateva exercitii. In primul rand va incarcati energetic, va linistiti si treceti la autosugestie. Formula este:"Percep usor culoarea. Simt variatiile de temperatura cu palma, iar creierul imi da rezultatul".
Veti desena cateva cercuri colorate diferit: rosu, galben, verde, albastru, negru. Asezati alaturi cate doua, de exemplu: rosu cu albastru, apoi alte combinatii. Inchideti ochii, relaxati-va, ridicati palma deasupra unui cerc si o mutati apoi lent deasupra celuilalt. Analizati diferentele dintre senzatiile aparute la primul si apoi la al doilea cerc. Veti simti: racoare, cald, vibratii, intepaturi. Invatati ce senzatie corespunde unei culori. Apoi incercati ca altcineva sa va schimbe culorile pe rand una cate una. Dupa ce invatati sa deosebiti doua culori fara greseli treceti la a treia culoare. Dupa ce ati terminat toate culorile, memorati-le. Apoi treceti la un cerc ce contine doua sau mai multe culori, apoi la un patrat, triunghi etc.

   8. 12. OCHII DIN PIELE

Vazul prin intermediul pielii este o proprietate a senzitivitatii organismului. Centrii nervosi existenti la nivelul pielii, datorita cresterii sensibilitatii, se pot transforma in ochi, adica pot vedea, sesiza multe din informatiile cu care pielea ia contact sau se afla la o mica distanta (clarvedere). Capacitatea pielii de a vedea este un caz particular al perceptiei campului si este legata de caracteristica ei psihoenergetica.Cuprins:

Prefata

Cap. I - Introducere
   1. 0. Parapsihologia, stiinta sau pseudostiinta
   1. 1. Universul - un haos organizat

Cap. II - Arta divinatiei
   2. 0. Divinatia
   2. 1. Feng shui
   2. 2. I Ching
   2. 3. Cititul in cafea
   2. 4. Cititul in frunze si flori
   2. 5. Cititul in apa
   2. 6. Cititul in zaruri
   2. 7. Cititul (datul) in carti
   2. 8. Geomantia
   2. 9. Runele
   2. 10. Cabala
   2. 11. Magia rosie
   2. 12. Magia gri
   2. 13. Biblioteca Akasha-ica
   2. 14. Biblioteca din Alexandria

Cap. III - Tehnici
   3. 0. Reiki
   3. 1. Taichi
   3. 2. Shiatsu
   3. 3. Tehnica Silva
   3. 4. Energia universala

Cap. IV - Terapii
   4. 0. Terapia cu apa
   4. 1. Terapia cu aer
   4. 2. Terapia cu miere - Apiterapia
   4. 3. Silvoterapia
   4. 4. Terapia cu ape minerale
   4. 5. Terapia prin dieta
   4. 6. Kinetoterapia - Terapia prin miscare
   4. 7. Magnetoterapia - Terapia cu magneti
   4. 8. Mineraloterapia - Terapia cu minerale

Cap. V - Legile si regulile energetice ale spiritului
   5. 0.    Legi si reguli

Cap. VI - Cele mai vechi religii
   6. 0. Continentul MU
   6. 1. Hinduismul
   6. 2. Iudaismul

Cap. VII - Calitati legate de spiritualitate
   7. 0... Timpul
   7. 1. Sfintii
   7. 2. Sfintirea
   7. 3. inaltarea spirituala
   7. 4. Calitatile sfintilor
   7. 5. ingerii
   7. 6. Botezul
   7. 7. Gnomi, Elfi si Zane
   7. 8. Corpul al 8-lea: bhadi
   7. 9. Corpul de diamant (cristal)
   7. 10. Numele ascuns
   7. 11. Copilul din tine
   7. 12. Ghizii spirituali
   7. 13. Supraconstiinta
   7. 14. Constiinta
   7. 15. Structura mintii
   7. 16. Controlul mintii
   7. 17. Ego - natura si eliminarea lui
   7. 18. Cresterea coeficientului de inteligenta - IQ
   7. 19. Cauzele bolilor - stresul si psihicul
   7. 20. Suflet si spirit
   7. 21. Puterea cuvintelor in religie
   7. 22. Subconstientul
   7. 23. Instinctul
   7. 24. Corpul astral
   7. 25. Corpul solar

Cap. VIII - Calitatile omului
   8. 0. Fenomenul Inedia
   8. 1. Levitatia
   8. 2. Invulnerabilitatea
   8. 3. Elongatia
   8. 4. Liberul arbitru
   8. 5. Poltergeist
   8. 6. Deochiul
   8. 7. Premonitia
   8. 8. Combustia spontana
   8. 9. Retrospectia
   8. 10. Extracorporalizarea
   8. 11. Cititul cu palma
   8. 12. Ochii din piele
   8. 13. Mediumitatea
   8. 14. Meditatia
   8. 15. Psihometria

Cap. IX - Legatura energetica dintre corpuri si alte elemente
   9. 0. Limbajul corpului
   9. 1. Deschideri
   9. 2. Reprezentari ale sistemului organic - simboluri
   9. 3. Rezonanta dintre persoane
   9. 4. Sfinxul si piramidele
   9. 5. Varful piramidei mari
   9. 6. Oglinda
   9. 7. Influenta planetelor si astrelor
   9. 8. Diadema atlantilor
   9. 9. Bagheta magica
   9. 10. Moartea

Cap. X - In loc de incheiere

BibliografieNr. de pagini: 176
Anul aparitiei: 2007

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.