Medicina interna pentru rezidentiat

Medicina interna pentru rezidentiat
-15%
Preț: 91,72 lei
107,90 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Pagini: 992
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prefata

Prezenta carte a fost conceputa si realizata in sprijinul candidatilor la rezidentiat in scopul insusirii notiunilor de medicina interna necesare promovarii concursului si desfasurarii programului de pregatire din cadrul rezidentiatului. Acesta este motivul pentru care tabla de materii a cartii corespunde programei analitice a rezidentiatului.

Notiunile din aceasta carte sunt indispensabile pentru pregatirea rezidentilor in orice specialitate, dar mai ales in specialitatile medicale. Rezidentiatul in cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, reumatologie, hematologie, diabet si boli de nutritie trebuie sa inceapa cu un stagiu de medicina interna de 1-3 ani. Acest stagiu trebuie efectuat in clinici de prestigiu, cu o cazuistica reprezentativa, bine explorata si corect supravegheata, pentru ca in acest interval scurt rezidentii sa se confrunte cu patologia cea mai importanta de medicina interna.

Cartea este structurata pe 8 capitole (aparat respirator, cardiologie, nefrologie, boli digestive, boli hepatobiliare, hematologie, reumatologie, boli metabolice), care abordeaza intreaga patologie interna (92 entitati nosologice).

Prof. Dr. Doc. Lucian Buligescu

Din Cuprins

Partea I - Bolile aparatului respirator

Partea a II -a -Bolile cardiovasculare

Partea a III-a - Bolile aparatului reno-urinar

Partea a IV-a - Boli digestive

Partea a V-a - Boli hepatobiliare

Partea a VI-a - Boli ale sistemului hematopoetic

Partea a VII-a - Boli ale colagenului si ale sistemului osos

Partea a VIII-a - Boli metabolice

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.110 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.